SAHABAT

Tuesday, December 06, 2011

Minat, Suka, Sayang ke Cinta.

Salam

rembat google
Minat - tafsiran yang membawa maksud sesuatu ada pada dirinya yang mampu membuatkan kita tertarik kepadanya.ia lebih kurang minat seseorang yang, tapi belum tentu ko minat semuanya pada dirinya.tapi ada sesuatu yg ko memang minat tentang dia, yang membuatkn ko teruja nak kenal dengan lebih dekat.tapi ko belum tentu dapat pun.at least ko akan cari info-info pasal dia nak menunjukkan ko memang betul-betul minat kat dia.macam aq minat kat Diana Danielle tuh..erkk..bleh dapat ke..haha aq nie harap muka je macho aq tak lekat pon.maybe kena mandi bunga sikit kot.sory gegurlzz..

Suka - ala macam suka kat orang yang membuatkan kita merasa senang, takde gangguan walaupun di ganggu olehnya, selesa bercakap dan ketawa berdekah-dekah, suka dengan kerajinannya, keikhlasannye, kekelakarannye, keapebenda pun yg dia buat.itu ekprestasi suke bagi aq.suka nie tak leh buat-buat, kalau suka ko cakap. tak direct ko respon la sikit ape yang dia buat..sikit pun jadi la.dia sedar gaq.mesti korang pun ade yang jenis suka sesuatu yang tak munasabah kat diri seseorang tuh.malas baagi contoh kat korang.pikir la sendiri.hiyarkkkkkk..

Sayang - ermm.. cakap pasal sayang.agak-agak pe dalam pale hotak korang tuh.sayang nie seperti apa benda pun yang ko buat dia akan respon, then bila ko nak share something walaupun cerita ko masuk tandas, tapi kena bayar mahal.dia tetap jadi pendengar setia ko.lagu 1 dia akan bagi nasihat setiap apa yang ko buat, apa yang tak kena kat mata dia, dia komen.sure la nak tacap-tacap la diri ko tuh supaya sempurna sikit kat mata dia..tak kire laki ke perempuan.aq rase same je.betul ke?

tanya sama hati
apa asal sayang
adakah tandanya nampak dipandang
kumbang rayu bunga
bulan dan bintangnya
punya tanda-tanda hubungan mesra

tanya sama hati 
pernahkah merindu
ingat masa lena 
apa mimpimu
masa berjauhan
apa nan dikenang
bila difahamkan
itulah sayang

:The Ramlees:
google lg la
Cinta - korang tau tak definasi cinta yang sebenarnya, bagi aq setiap orang yang berlainan jantina nie memang banyak mempelbagaikan rasa cinta dan erti cinta yang sebenar. Tapi setiap sesuatu yang korang perolehi, mesti korang cakap sayang bukan cinta kan..so apa tu cinta??Aq tak bercinta, mugkin tak sampai seru kot, cewahhh..so aq tak dapat nak buat conclusion pasal cinta nieh. aq tau couple-couple yang kat luar tu lebih berpengalaman, berpuitis, skema tahap gaban, etc. apa yang aq nak cakap just. cinta nie kalau takde rasa minat, suka dan sayang memang tak akan telahirnya cinta yang sebenar,apa orang kata? true love!so, check it out..

P/s: cite seram yang bunuh-bunuh tu korang ada x..best la, hilang rasa cinta sikit.

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...