SAHABAT

Saturday, December 10, 2011

#1 How he/she meet the gorgeous/fabulous?



1. No telefon.
Ini memang best kalau dapat, tapi lagi best kalau ade respon.tapi yang tak bestnye die gune maxis dan ko guna celkom atau sebaliknye.sebab 1 line nie senang skit. murah pun murah.mesti korang suka bile dapat no phone orang yang ko admire. ko dapat mesej, kol, mesej, kol..hahaha.mula-mula letak nama samaran je, ye la kan nak cover kang member duk sebuk nak tengok ngan sape ko selalu contact nie.nak ajak bersembang pun dah susah sekarang.ala biarla bukan member ko tak penah rase pun.thehehe.then lepas 2 3 minggu contact, ceh mula lak nak tukar name kat screen phone tu.huhuhu sayang, B, hahaha.whattever la..yela bile bab bibit-bibit percintaan mula berputik dalam diri korang.lebih kurang apa yang aku post aritu la. mula korang minat, then suka sama suka, pastu sayang, next cinta.ohh indahnye dunia.hope-hope boleh kekal lama la.lepas dah jumpa mula rasa rindu duk selubung dalam diri ko.apa tu ek??

2. Fesbuk
Zaman dah berubah, dunia dah maju so, fksbub memang sesuai untuk golongan yang mencari pasangan dalam dunia globalisasi nie.laman nie bagaikan satu anjakan paradigma untuk korang mendapatkan pasangan hidup.lebih-lebih lagi yang sebuk bekerja, takde masa nak cuci mata.tengok awek-awek kat luar.haha macam shopping awek plaq.tapi lad tak macam tu kot, aq sampai sekarang tak boleh nak predict lad-lad nie camne?tuggu la aq dapat sorang nanti .tapi orang tak sebuk kerja pun ade gaq.mcam memula kenal tu konpem start ngan chat, tak pun komen-komen.zaman tok nenek ataupun zaman mak bapak korang pun mne ade benda-benda nie sume.mak aq ngan bapak aq pun hujung-hujung negeri tau. tak guna pun fesbuk-fesbuk nie.tapi once korang dah dapat.perghh.time ko online je mesti nak pegi stalk die, tengok gambar, status,huhuhu..jatuh cinta lagi...lagi2 jatuh cinta..


3. Jumpa depan mata
Nie kira cinta pandang pertama la.orang kata cinta pandang pertama nie susah kita nak lupakan.tapi bape banyak orang yang bercinta sebab pandang pertama. tak semua kan?? tapi at least matlamat untuk dapatkan pasangan hidup korang tercapai.tak kisah la jodoh pertemuan ditangan Tuhan.kekadang cinta pandang pertama nie tempat dia macam kat sekolah, universiti, kedai makan, shopping kompleks, parti hari jadi, hospital, bank, pasar..arghh banyak sangat nak letak nie.tapi banyak tempat la kan.bile ternampak si jejaka/gadis idaman tu. perghh rasa nak kejar."hai nak kenal awak boleh?" itu pun kalau gentle bagi lelaki la.kalau perempuan. eee..bestnye kalau dapat jumpe dia lagi kan?kan?kan?

4. Member kenalkan
Hahaha.ini memang ko dah desperate sangat ke atau ko gatal nak cari gelpren/boypren. takpun ko dah mark dia masa ko ternampak dia berjalan dengan member ko aritu. since ko terasa sunyi, ko rasa perlukan seseorang yang boleh buat ko bahagia walaupun sekejap. tapi kekadang member punye pilihan nie kekadang true love gaq. tapi tak semua camtu.aq tau sebab aq pun pernah rase.kalau ko rasa dia tu ture love ko, so stay la dengan dia.member pun dah pikir yang terbaik untuk dia bagi kat ko. kalau tak orang tak panggil sahabat.

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...