SAHABAT

Sunday, October 09, 2011

You Damn When Being Dumped


Tolong la jangan la kau sedih-sedih, nak post setiap luahan perasaan kau, post lagu-lagu yang dia hadiahkan untuk kau, nak buat tak tau bile orang start nak nasihatkan kau..semua itu bodoh. Apa yang kau buat sikit pun dia tak heran dah..sebab dia dah dumped kau, apa guna kau sedih bila si dia bergembira dengan teman-teman, sibuk susun strategi tuk dapatkan pengganti kau, sibuk duk layan chat-chat dari FB.Kau pulak nangis sana, nangis sini..adu sana, adu sini. Eh please la orang dah basi dah dengar cerita kau tu, cuma diorang layan sebab diorang takut ko yang marah diorang nanti.

Cuba kau fikir sedalam-dalamnya musibah yang menimpa kau tu, bukankah takdir semua tu, Dia tahu yang baik dah buruk untuk kau, Dia yang susun semua tu..bukan salah kau atau salah dia..dan bukan sebab orang lain.Sepatutnya kau berserah saja kat Dia, bukan susah pun, solat lima waktu jangan tinggal oii..seterusnya kau faham-faham sendiri la apa yang perlu kau buat. Bukan duk tersadai cam kapal yang takkan berlayar dah, bukan macam orang mati bini/laki..build back u'r life!

Dik, sis, bro, der..apa nie??? "cammon la' hidup kau maybe panjang lagi, maybe pendek. Apa yang kau cari bukanlah yang hakiki kan dan kau pun tak pasti lama mana kau boleh pertahankan relationship kau tu.
Lagi satu kau tak payahlah nak banned manusia-manusia yang sama spesis dengan si dia tu. Kau tau ke 'mereka-mereka' tu jahat, kaki perempuan, pisau cukur etc..pffffttt . Apa punya fikiran kau nie, cubalah open minded sikit, be realistik, analytical dan matang. Jangan sebab si dia kau nak banned semua orang, aq tahu kau ada hak, tapi kau tahu tak hak kau tu takat mana. Besar sangat ke kau nak buat sampai macam tu atau kau yang kawal semua perjalanan dalam dunia nie?

P/s:fikirlah

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...