SAHABAT

Monday, October 10, 2011

Rehearsal

Salam..

ISTANA NEGARA..gambar ihsan google je
Hari nie aq sungguh teruja apabila terlibat dalam satu majlis yang bakal dihadiri oleh Yang di-Pertuan Agong dan kesemua Raja-Raja Melayu di Malaysia. for the first time i arrived at Istana Negara, bukan duk luar pagar ea, macam orang selalu tangkap gambar tuh, nie kat dalam dan aq rasa beruntung bila diberikan tugas yang agak mencabar jugak la..of koshh i'm nevess u know. giler ko duk depan Agong ngan semua Raja-Raja Melayu korang ingat tak ketar ke nanti. korang pernah jumpe Agong?(sory berlagak sket) tahun nie je aq dah nampak tiga kali..tu "nampak"!!. but kali nie aq jumpa direct terus.diulang direct terus..depan-depan.

bila aq berjalan aq rasa terketar, konklusinya kitorang kena buat bebanyak kali apa nama tu reyesel.segan letak jejauh, fokes-fokes.then balik lepak, lemah, kenyang melantak.

tapi aq bangga bile NC aq sendiri cakap, kitorang nie dah lakar sejarah. sebab majlis nie adalah yang tertinggi sekali (high-kelasss) kat Malaysia. dan bukan senang nak jumpa kesemua Raja-Raja Melayu serentak biasanya orang akan nampak sorang je. kekadang nampak Agong je, paling ossemm nampak wakil je..thehehe..Ok baalik semula pasal NC aq cakap td, bila dia cakap macam tu, aq lebih bersemangat nak buat, aq nak grip betul-betul, biar Agong tak pandang aq sekalipun, yang penting proudness.

"you are a soldier..
the choosen one..
bring back the heyday..
look far away..
with respect and decay..
forever we'll stay..
together.."(BF-soldier)

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...