SAHABAT

Sunday, September 04, 2011

Eid Story 2011

Assalamualaikum..



Aq rase belum terlambat tuk aq ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1432H kepada all bloggers yang masih aktif menulis, melontar idea, memberi tips dan etc.Sempena hari raya nie aq memohon maaf sekiranya ade membuat kesilapan sepanjang aq menulis kot-kot yang mana te'terasa' tu..thehehehe.

1st Eid
Hari pertama nie cam bese r, aq bangun awal..then siap2 nak g sembahyang raya. Aq ingat aq dah awal, sekali tengok jam 8.27 a.m..arghh..menapak aq, tak sempat gaq nak sembahyang raya nie kang.."tok imam tunggu aq kite sembahyang raya skali la..."..fuh seb baik sempat..tapi dah takbir kelima dah..
Setel sembahyang cam bese lg, ke pusara untuk menziarah orang yang telah pergi..balik rumah shoot terus rumah mak sedara aq dan sedara-mara lain. Sesambil tu ade gaq amek gambar..bese r excited beraya kan..hahaha..tapi gambar tu daah hilang..huarghhh!!! fedap aq!! tak bersemangat dah..sape plaq yang gatal-gatal pegang kamera aq tuh..wargghhhh!!!!.tmt.

2nd Eid
2 syawal pegi melawat orang tue-tue plaq, sedih teringat kat arwah nenek..perghh penat beb, tapi takpe aq dapat duit raya..heheh.tmt.

3rd Eid
Malam pegi rumah jiran tetangga plaq..cerita best aq dapat duit raya lagi..dah diorang kate aq student, aq terima je la..hehehe lagi..

4th Eid
Bangun lewat sebab, malam tadi punye beraya..terus pergi sembahyang jumaat..laporan: tiada penziarahan dilakukan.tmt.

5th Eid
Konvoi beraya (+ marhaban la kononnye) tapi yang nie dah jadi tradisi bila balik beraya kat kampung..10 buah keta hampir 20 buah rumah..sampai ke malam..perghh rasa nak collapse pun ade..penat bro..malam BBQ plaq, sambil tengok percikan bunga api di udara..fuhh..ngantuk..perut kenyang balik tido.tmt.

6th Eid
Hari nie aq nak buat pe ek???on9 je kot!!


P/s: ampunkan kesalahan manusia bukan dari mulut je, tapi ikhlas dari hati

2 comments:

  1. same lah xtau nk beraya mane dh ni!
    selamat hari raya! :)

    ReplyDelete

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...