SAHABAT

Sunday, August 07, 2011

RAMADHAN:Memang menguji kesabaran

Assalamualaikum..


Ermmm memang betul, kalau kita betul2 dah kena, ia memang menguji kesabaran insan bernama manusia.Ok this story about yesterday at Bazaar Ramadhan..i'm wit akim , ok ptg tu aq kluar kul 6 something la, memang sbb nak pergi bazaar pun,sebab sblm nie mmg aq x prnh beli ape2 pun kat baazar. So kitorang masuk bazaar, then aq teringin rase nak makan nasi kerabu..aq beli..tengok ayam percik...aq beli...tengok kuih...aq beli..cuma air je aq tak beli..sebab akim da beli.thehehe..

Nak jadikan story, akim nak beli ikan bakar kat 1 gerai nie, kitorang pun tunggu dari start dia letak ikan tu kat kuali leper tu sampai la dah masak, tp sebelum tu aq dah suruh akim order satu sbb takut kat mak cik tu bagi kat orang lain, akim pun order siap tunjuk lagi kat ikan bakar yg die nak. Ok, mak cik yang tengah bakar pun bagi kat mak cik lagi satu nie suruh bungkus. tengah2 menuggu kena berak dek burung plaq kat baju..haishhh takpe boleh sabar lagi. kitorang buat bodo je la.Ha tapi part nie paling best..agak2 die nak siap bungkus tu, si akim pun keluarkan duit..tiba-tiba ade la sorang brader tah dari mne datang order satu ikan bakar..tup2 mak cik tu terus je bagi kat brader tu tanpa rasa bersalah kat kitorang pun..dengan selambe je la brader tu amek..(dlam hati dh.."wa kita dah kena kim..") yang mak cik tu plaq boleh selamber je tngok kitorang nie..(tapi mak cik..arghh..mak cik...arghh...) "dah2 jom blah..blah, blah". akim mengajak..

Perghh sakit rasanya hati bagai di tumbuk rusuk..arghhh..boikot kedai mak cik tuh..

Then time nak balik plaq lepas buka, nak masuk U kena naik cab..tahan satu teksi nie..pak cik tu boleh selamber je nak tekan RM15 masuk dalam, aiii giler pe pak cik,  macam saya tak biasa masuk dalam naik cab plaq. dia pun cakap

 " boleh tak boleh nie, senang je...boleh tak boleh?"
"ai biasa masuk dalam RM 10 je"kitorang lawan blik...

Last2 dia pun kasi la ikut harga kitorang, tapi aq tengok pak cik nie cam tak familiar sangat kat tmpat aq nie..orang baru kot..takpela kami pun orang baru kat sini..

P/s: tabahkan hati menempuh hidup

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...