SAHABAT

Monday, May 30, 2011

Luv doesn't count on person



P/s: credit HERE

I'm sorry: Amir Maharajalawak

Sory kepada para2 pengkritik dan pegkomen ye..abang...abang...(ceh macam Mamat Khalid laq) tak berapa update sangat nak tengok blog aq nie, tapi thanks la kepada pengkomen yang sudi melontarkan kata-kata.Insyaallah next time i will be alert with my post and u'r comment. Ini sume di sebabkan kelalaian aq sendiri dan kemalasan diri.btw thanks ya mengunjung blog yang tak seberapa nie...

Wayang: Shit ade orang kate Karak tak best..malas tngok..!

Assalamualaikum..

Angelina Jolie Malaysia

Waddefak to him, ade orang kate Karak tak best, dia telah meruntuhkan smngt aq nak tengok cite nie..
hahaha...sory la bro..aq taw masing-masing punya pendapat, bukan nak  cari gaduh..Tapi last-last aq tengok gaq cite nie sebab aq dah tak taw nak watpe ag dah, lantak ko la best tak best.Actually not bad la KRU punye filem seram nie coz hantu die gune CGI coz diorang pun memang terer bab-bab camnie an.Takpe aq bagi 4 bintang sebab ade Kila Fairy berlakon.I luv u Kila...yeah!!haha.

Harinie aq bangun lambat sume sebab cite hindustan semalam, layan sampai kul 2 pagi. Punye lah best cite tu sampai aq rasa nak berlakon dalam jadi hero cite tu.ape taknye ade awek cun duk suke kat siHero tu dari kecik sampai ke besar, then yang siHero nie plaq suke kat orang laen, tapi sume pasal e-mail2 yang perempuan yang suka kat dia tu hantar tapi yang slacknye perempuan tu anta e-mail guna name perempuan yang disukai siHero tu. Tapi yang bab tak leh blah boleh palq siHero nie cover-cover suka kat perepuan yang anta e-mail tu plaq bile dia dapat taw yang selama nie memang perempuan tu yang anta e-mail, tapi bukan perempuan yang dia suka tu.Walaupun agak lapuk la cite nie tapi ok la walaupun baru layan...thehehe..



So semalam(sabtuday) aq pegi Hari Belia Negara:Putrajaya, ape pun tak bleh sebab aq tak puas hati, memang tak puas hati.cite disebalik ketidakpuashatian nie sume member2 aq taw.ape taknya sume benda aq tak leh nak men, tengok awek-aweks lalu lalang pun tak leh nak tackle..arghhh!!Tapi aq tengok Himpunan Sejuta Belia nie macam kurang belia yang datang, tapi bapak2, mak2 dan atuk2 belia pun ade.aqu ada dengar orang tu cakap

"takpe walaupun anda bukan belia, tapi harinie anda belia sebab hari nie adalah hari anda"...wak lu.Karut!!!

Disebabkan cite hindustan ngan kepenatan itu aq bangun lambat, so kuar pun lambat nasib baik limit masa pun lambat, takpe janji aq dapat kuar gaq.btw esok ade class plaq so aq pun tido lambat lagi.semua pasal lambat..

P/s: Nie patutnye post pagi td tapi terpakse di extend-kan..so aq edit je..semua sebab lambat

Friday, May 27, 2011

Wayang:ON THE WAY TO KARAK

Assalamualaikum..



Hampir sekian lamenya aq tak tengok wayang dek kerana kemalasan dan masalah ekonomi poket tempoh hari..even cuti pun aq tak boleh nak wat pe..bapak sengkek giler aq nie. Tapi bile dengar member2 aq duk cerita tengok wayang macam2 cerita naik pedih dengar tau tak. Tapi aq tak kisah sume tu coz walaupun aq tak dapat tengok kat wayang pun tapi at least dapat gaq tengok yang download, walaupun lambat seminggu kire updatwe jugakla filem2 yang dah pernah dijamah oleh mataku nie.Banyak gaq cerita yang keluar bulan nie tapi aq tengok filem melayu skang macam cerita tak ade motif. mengarut manjang..waddefak..


Tapi aq dah aim cerita ape aq nak tengok hujung minggu nie.Mesti korang dah dapat teka an.Semalam aq dengar dari member aq katanya cerita Karak:Laluan Puaka  tu best. Hantu tak macam cite2 sebelum nie..haha well we see...Kalau de sesape yang dah tengok bagi2 la klu/sinopsis skit pasal cite nie ea..k la chow!


P/s: Bile Pengarah Filem Malaysia nak wat cite stopkan LRT yang tengah laju dasyat tak ingat cam cite UNSTOPPABLE tu..thehehe..aq teringin nak tengok.

Tuesday, May 24, 2011

Dah lama tak menulis

Assalamualaikum...

ade la..


Perghhh.. dah lama aq tak menulis and blogwalking..bukan sebuk sangat pun cuma malas coz capaian internet begitu  susah sekarang nie..Actually dah banyak modal2 nak menulis dalam pale hotak aq nie cume..tu la.laptop duk pinjam kat orang..tumpang internet..nek segan pun ade, takkan la nak duduk depan laptop orang lelama..abes tu laptop sendiri ape cer...so sekian.

P/s: Pas nie aq nak curi berukband orang..hahahha senang nak berblogging..

Saturday, May 14, 2011

It still not late rights?


P/s: Post nie sebenarnya aq nak wat lame dah especially time Hari Ibu, tapi sempat cari gambar je la..tapi aq rasa masih belum terlambat untuk aq says something tuk mak aq..bak kate Joe Sepah "hari ibu, hari ibu la..hari mak, hari mak.."
nie hari mak aq, love u mom, may god bless u, i'll make u proud!!

It not just about life








Where to spend it!

Assalamualaikum..




Setelah sekian lama hari yang ku nantikan telah tiba, kau tak tau berape lame dah aq tunggu kau, rase seksa pun ade. Tapi aq cool,  tetap cool, buat pe nak menggelabah tak tentu hala pasal kau, kalau ade ade lah kau..kalau takde maka takde la kau..aq tau aq tak mampu mengharapkan sesuatu yang aq sendiri tak pasti kebenarannya, apa taknya tiap kali aq lihat sebilangan rakan-rakan ku menderita disebabkan kau, yang memang kau yang salah, sebab kau wujud...walaupun tak mengira masa dan ketika kau tetap wujud seperti sang pungguk merindukan bulan ataupun ibarat menunggu bulan jatuh keriba...ya itulah kau.

Walaupun kau mengundang 1111 persoalan namun aq bersama rakan-rakan ku tetap mengharapkan kau mencipta keajaiban yang tak diduga. Aq tau semestinya penantian untuk kau itu tentu berbaloi walaupun seminit dua saja. Walaupun hanya sehela nafas namun ia tetap bermakna..Kerapkali kulihat post-post di fesbuk yang berkaitan dengan kau, ada yang suka dengan kau dan ada juga yang kecewa dengan kau, apa semua nie??

Tanggal 13 Mei itu telah menyatakan isinya yang tersurat walaupun agak berselirat, kerana sinar telah muncul untuk aq dan rakan-rakanku melempiaskan rasa rindu, teruja, dan etc untuk hari selepasnya. Ya, kau datang juga akhirnya, disebabkan itu kau akan ku gunakan sebaik-baiknya, walaupun agak terlewat terawal...yeke???


P/s: Selamat bercuti and spend more times with our parents..

Akustika:Tabik!

Mantap tol!





Kalaulah dulu aq serius konpem dah mcm nie dah..

Tuesday, May 10, 2011

Wednesday, May 04, 2011

The quick brown fox jumps over a lazy dog



P/s: ape yang pelik? A-Z

I'm still not alone


MeetmeInterest

Pokok: Bukan niatku

Assalamualaikum...


Harinie tanpa disedari aq telah memotong sebatang pokok dengan rakusnya..memijak2nya, menrenyok2kannya dan mencampak2kannya ..sorry pokok, bukan niat aq nak wat camtu..nie sume kerjahanam kerja punya pasal la..kalau tak buat mau tak senang duduk aq..Tapi pokok sebenarnya bukan salah aq, sume salah printer tu la, apa bangang punye printer ade ke patut di tersekat-sekat macam orang nak muntah..apa la masalah aq pun tak tau..aq rase ade bapak cicak mati dalam tu kot..

Disebabkan itulah aq memohon maaf padamu pokok(yang telah menjadi kertas) dek kerana kerakusan insan bernama manusia ini, aq tau bukan senang ko nak jaga diri ko dulu, tapi tu lah sebabnya ko tak leh menyorok dari manusia-manusia yang mahukan tubuh kau..akhirnya jadilah kau cebisan petak yang berkaler putih dan etc.

Tapi malam nie aq cukup menyesal kerana telah mensia-siakan hidup kau, tapi setelah aq buangkan ko kat dalam tong sampah tu , aq tak tau lah pasni hala tuju kau kat mana..samada hancur berkecai sebab di recycle atau hancur lebur..lebur..dan hilang.tapi aq harap kau kan kembali.tuk tolong aq lagi..

Aq rase macam nak teman kau...tapi tak pe la hari2 yang aq lalui pun tak lekang dengan member2 kau, ade saja cebisan2 petak di tangan ku ini..aq tak tau lah samada itu adik kau ke, abah ko ke atau gelpren ko...adus!!sorry ..aq tau ia amat menyentuh perasaaan..sadis rasanya..

P/s:jangan tiru mcm saya..

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...