SAHABAT

Saturday, April 30, 2011

Bukan lupa la...tak ingat..

Assalamualaikum..

Selamat pagi to all blogger yg masih tak tido lg..skang nie pkul(4:16AM)..aq bnyk benda nak share ngan korang tp masalahnye keadaan tak mengizinkan di sebabkan beberapa hal..tggulah nnt kalau masalah tu selesai..aq akan mencurahkan kembali idea aq dalam nie k..

Tadi masa aq log-in fb,..tgk kat notifications...haha..ade orang nak nganjing aq..aq bukan lupa..tak ingat je nak ikat tie tu dah tu wat camne..tu yang sampai tgk kat youtube tu..thehehe..semangat betul nak tgk, aq refresh balik la..haha..ban*%^&ng..


P/s: hepy weekends day...release tension kite kuar...ade membe x leh kuar..

Tuesday, April 26, 2011

I like people who help me much!

Luv it!





Sunday, April 24, 2011

Bangkitlah rakan seperjuanganku

Assalamualaikum..




Takkan rebah dirimu sekiranya ilmu penuh didada, buat kesekian kalinya harinya telah datang untuk menguji kehebatan kita dipentas realiti yang turut mencabar fantasi.Apakah berlainan apa yang kau fikirkan dan apa yang kau hajat kan..ya benar!! "Good things never come without effort". Segala persiapan telah ku lakukan dan aq tahu aq telah bersedia...tapi kau..

Bermula dari saat aq menulis pesanan yang agar sinis dibaca nie, kau lakukan lah persediaan yang rapi kerana kau telah mengetahui masanya bila dan bagaimana nak menumpaskannya, aq juga pernah berkali-kali menghadapi saat ini...bukan senang nak tumpaskan lawan yang suka menguji kebijaksanaan dan pengetahuan kita, walaupun ia hanyalah cebisan petak yang datangnya dari pokok mana tah, tapi kehebatannya memang sukar ditandingi jika tiada latihan yang mencukupi.

Kau persiapkan lah senjatamu, benteng mu agar kuat tidak menanti rebah sahaja sebelum mula bertempur, cebisan petak itu akan terus memerangkapmu bertubi-tubi sehingga kau hilang strategi yang kau susun rapi. Tetapi kau mesti ingat setiap lawan itu ada kelemahannya, kau carilah kelemahannya wahai rakan-rakan seperjuanganku.




Kita menantikan suatu kejayaan dari setiap yang kita lakukan, tetapi jika strategimu rapuh  maka kecewalah kau.Tiada yang mudah untuk mengecapi kejayaan.

p/s: selamat hari peperiksaan

Sunday, April 17, 2011

Chenta: i'm not taken already


Deserves not desperate

so i bulid a prediction about myself slowly, but i'm serious about it


good thing doesn't come without effort..i throw the bad..


luckily it hard to say, let Allah do the job..so i'm wait..then walk again..again


credit : tumblr



Saturday, April 16, 2011

Chenta: Aku, hatiku dan kamu

Dedicated 4 commensurable couple!!
berbahagialh korng selamanya...
Dia takkan pernah lupakan kamoo..coz:

  1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
  2. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah
  3. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
  4. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
  5.  Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
  6. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.
  7. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
  8. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.
  9. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
  10. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
  11. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi  baginya barang itu sangat istimewa.
  12. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
  13. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
  14. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?
  15. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
  16. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
  17. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
  18. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
  19. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
  20. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
  21. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.
  22. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

p/s: nie bukan perasan, tapi perasaan..

Monday, April 11, 2011

Sunday, April 10, 2011

Keluarga Bob

Penulisan Gaya Bebas


Cerpen: Epik Cinta Maya

Epik 5

**********

Perkenalan yang hanya menjangkau selama 4 hari itu menjadikan Lan dan Kira semakin dekat..Lan merasakan Kira semakin dekat dihatinya..pada mulanya Lan dan kira seperti acuh tak acuh setiap kali mereka bermesej..jarang sekali mereka berbual melalui telefon, kali terakhir ialah pertama kali Kira menghubungi Lan sewaktu awal perkenalan dulu.

Kira sebenarnya keliru dengan apa yang dilakukannya, sudah cukupkah dia mengenali Lan walaupun melalui perbualan, walaupun tidak pernah bersemuka dengannya tetapi jauh disudut hatinya dia mengharapkan sesuatu..Dalam mesej yang dihantar oleh Kira, dia ada menyatakan dia menyukai seorang lelaki yang baru dikenalinya...tetapi dia malu dan segan untuk menyatakan kepada lelaki tersebut, katanya dia malu diperkatakan seperti perigi mencari timba..

Kira: awk sye ade kenal sorg lelaki n sye suke ngan die
Lan: so?
Kira: yela..tapi sye malu la nak cakap
Lan: nape pulak?alah cakap je..
Kira: nantila..sye takut nanti dia cakap perigi cr timba laq..
Lan: alah awk nie...nabi dulu pun kahwin sebab isteri die yang lamar..
Kira: ok2..takpe la nnt sye fikirkan..

Pada malam itu lan kembali melog masuk ke akaun fesbuknya..bosan la katakan, biasanya Lan akan membuka 2 page serentak iaitu fesbuk dan blog..walaupun muka Lan tidaklah se'jambu' mana tetapi Lan rajin berblogging dan kekadang mengintai beberapa blog yang menarik..

Setelah melog masuk, terpapar 1 mesej yang tertera di fesbuknya..Lan membuka mesej tersebut..dan tertera nama kira disitu..Lan membaca..



  • Kira
    • salam
      org yg sy maksudkan dlm msj pagi td ialaha awk... sorie lau wat awk pk bkn2..sy malu n tkut nk terus trng kat msj pg td.. sy xtau npe sy rse mcm 2..ni 1st time sy ckp dlu pd seorg laki...dlu ex sy yg mule dlu..sy xpndai..tp since knl n perasan awk..sy rse lain..maaf... (malu ni) take. care! ;)

Lan terkejut, keran Kira berani meluahkan isi hatinya kepada Lan, Lan tersenyum sendirian dengan riak wajah yang cool..kemudian Lan membalas..







Setelah membalas mesej tersebut..Lan merasakan Kira amat serius dengan keputusan yang dia lakukan..tetapi bagi Lan dia harus berjumpa dengan Kira sebab hatinya juga sudah mula terpaut..tetapi Lan cuma mahukan kepastian secara dunia realiti, bukan dari dunia maya..Lalu Lan merancang sesuatu agar dia boleh berjumpa dengan Kira..tetapi bagaimana ea..??

***********

Stereomonoku Nang?

Thank U..edit sket!!



Wednesday, April 06, 2011

Love Drunk Video

Its simple, but all loving people know it..
enjoy this!!!

full lyrics LOVE DRUNK


Hey, hey, hey, hey

Top down in the summer sun
The day we met was like a hit and run
And I still taste it on my tongue
(Taste it on my tongue)

The sky was burning up like fireworks
You made me want you, oh, so bad it hurt
But girl, in case you haven't heard

I used to be love drunk, but now I'm hungover
I love you forever, forever is over
We used to kiss all night, now it's just a bar fight
So don't call me crying, say hello then goodbye
(Oh yeah!)

There's just one thing would make me say
(Oh yeah!)
I used to be love drunk, but now I'm hungover
I love you forever, but now it's over
(Hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey)

Hot sweat and blurry eyes
We're spinning on a roller coaster ride
The world stuck in black and white
(Stuck in black and white)

You drove me crazy every time we touched
Now I'm so broken that I can't get up
Oh girl, you make me such a lush

I used to be love drunk, but now I'm hungover
I love you forever, forever is over
We used to kiss all night, now it's just a bar fight
So don't call me crying, say hello then goodbye
(Oh yeah!)

There's just one thing would make me say
(Oh yeah!)
I used to be love drunk, but now I'm hungover
I love you forever, but now it's over

All the time I wasted on you
All the bullshit you put me through
I'm checking into rehab 'cause everything that we had
Didn't mean a thing to you

I used to be love drunk, but now I'm hungover
I love you forever, but now I'm sober

I used to be love drunk, but now I'm hungover
I love you forever, forever is over
We used to kiss all night, now it's just a bar fight
So don't call me crying, say hello then goodbye
(Oh yeah!)

There's just one thing would make me say
(Oh yeah!)
I used to be love drunk, but now I'm hungover
I love you forever, but now it's over

Na, na, na, na, na, na, na, na, na
Na, na, na, na, na, na, na, na, na
Na, na, na, na, na, na, na, na, na
Na, na, na, na, na, na, na, na, na

Na, na, na, na, na, na, na, na, na
Na, na, na, na, na, na, na, na, na
Now it's over, I still taste it on my tongue
Na, na, na, na, na, na, na, na, na
Na, na, na, na, na, na
Now it's over

MONKEY IS US - Shock&Awe! Issue#03 & GSW EP Inaguration Ceremonkey!!

Assalamualaikum..

check this out!!


time: Saturday, 9 April 1.30p.m - 11.30p.m.
location: SEVENTH HEAVEN
created by: KNOT RECORDS
RM 10

band performing:
CARBON 14-too fast to punk rock
END-Tampin's homebrewed grindcore
THE GARRISON-pagan Tampin's coming
PUSHER-poo-poo shite!
SARJAN HASSAN-punk rock is not a game return
KILLEUR CALCULATEUR-Its too late, to be afraid
BLOOD ON WEDDING DRESS-Technical hardcore noise beauty
GYMNASTIC SKULL WHISTLING-power violence madness

p/s: i luv it, but i can't..


Tuesday, April 05, 2011

ape masalahye??

Assalamualaikum..
2nd trip to Melaka

Aq heran tiap kali aq post sesuatu entry, mesti ade masalah..kekadang masalah tenet, masa, seruan2 negatif..dsb.Tapi yang aq pelik nie blogspot sendiri pun ade masalah..kalu korang perasaan entry aq bnyak yang lari tarikh..contoh entry april fool or cool .actually time tu aq post 1 april 2011 but bile kuar jadi 31 march 2011.Aq ingat aq yang lupe tarikh..sekali blogspot pun leh lupe tarikh..tehehehee..

Itu aq tak kisah coz aq akan still ber'blogging'..samade suke atau tak terpulang lah kat korang..kalau sudi baca tak..klik je button pangkah tu..harinie ingat nak post pasal weekend yang tak berapa enjoy, tapi modla plaq tak cukup tambah lah essemen melambak, tapi malas nak wat..nasib baik grouping...kalau tak abes aq..

Friday, April 01, 2011

Rock 4 Rights

Check!!check!! check it out!!


Performing artistes/bands:
Amirah Ali
An Honest Mistake
Asang
Azmyl Yunor
Barcode
Bittersweet
Car Crash Hearts
Couple
Fazleena
Hocy
Iqbal M
Keladak
Ksatriya
Lord Bobo’s Minions
MC Stiff
Nik Izrin and the Casual Passengers
Nurul Izzah
Paid in Fiction
Petak
Project Ei8ht
The Maharajah Commission

A summary of the event:

Event: Rock 4 Rights
Date: 2 April 2011 (Sabtu)
Time: 12pm – 12am
Venue: Fort Cornwallis, Penang
Admission: Free and open to public



List of activities:
- Music performance featuring local independent bands
- Flea market (Creative handicrafts, memorabilia, fashion apparel, concert merchandise, etc.)
- Short video & film screening
- Food and beverage
- Voter registration drive
- Booths by MyConstitution Campaign & other NGO and civil society groups


Why Rock 4 Rights?
  • Pendedahan kepada golongan berumur 18 hingga 35 terhadap konsep pemilihan dan demokrasi.
  • memberi kesedaran kepada band tempatan dan golongan muda terhadap konsep pemilihan dan demokrasi.
  • Meningkatkan penyertaan pemuda terhadap politik di Malaysia melalui pendaftaran pengundian semasa event berlangsung.I
  • LIputan media yang luas dan mencari publisiti terhadap isu berkaitan Perlembagaan Persekutuan
 P/s: aq nak pegi weyh!!tapi...


April: fool or cool?

Assalamualaikum..


1 April biasanya dalam kepala hotak sume orng ingat april fool, but some people get cool april becoz it will start a new month with new perceptions..


Actully april fool tidak sepatutnya disambut oleh umat islam kerana ia merupakan hari memperingati peristiwa pembantaian @ penindasan umat Islam di Sepanyol pada 1 April 1487 Masihi. Ir.H.Asmara Dharma, seorang cendekiawan muslim dari Indonesia berkata-kata di dalam tulisannya;


 “Umat Islam banyak yang “latah” dan merayakan April Fool tanpa mengetahui dasar dan asal peristiwa tersebut”

Ia menjelaskan, perayaan April Fool itu didasarkan atas peristiwa penyerangan besar-besaran oleh tentera Salib terhadap negara Sepanyol yang ketika itu di bawah kekuasaan khalifah Islam pada Mac 1487 Masihi.

Kota-kota Islam di Sepanyol seperti Zaragoza dan Leon di wilayah Utara, Vigo dan Forto di wilayah Timur, Valencia di wilayah Barat, Lisbon dan Cordoba di Selatan serta Madrid di pusat kota dan Granada sebagai kota pelabuhan berjaya dikuasai tentera Salib. Umat Islam yang terlibat secara tidak langsung dari peperangan itu dijanjikan kebebasan jika meninggalkan Sepanyol dengan kapal yang disiapkan di pelabuhan Granada. Tentera Salib itu menjanjikan keselamatan dan membolehkan umat Islam menaiki kapal jika mereka meninggalkan Sepanyol dan tidak membawa sebarang persenjataan mereka.





Namun, ketika ribuan umat Islam sudah berkumpul di pelabuhan, kapal yang tadinya berlabuh di pelabuhan segera dibakar dan kaum muslim dibantai dengan kejam sehingga air laut menjadi merah kerana darah.Cish!! pukimak punye salibian nie... Peristiwa pembantaian dan pengingkaran janji tersebut terjadi pada 1 April 1487 Masehi dan dikenang sebagai “The April Fool Day.” Tambahan lagi, Dharma menjelaskan, peristiwa “The April Fool Day” itu dipopulerkan dengan “ritual” yang mempersendakan, menipu dan memperbodohkan orang lain tetapi bersuasana gembira yang teramat sangat.



Bab nie mmng sedih dengar, tapi umat isalm still nak apply dalam kehidupan ...bagaikan ianya satu sambutan yang memng patut di ingati, tapi tak nak pulak nak ingat tarikh2 sambutan dalam islam..peristiwa2 penting ke??waddefak wit dat's!!!

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...