SAHABAT

Monday, February 28, 2011

Awek DSLR...macam cun jerk..

Hey!!

"i'm like to see people picture but i dont want they know about me and my face because its wonderful..
so i buy my newbie so i can predict them..now its u'r turn.."

Dianna Agron

Sarah
Ok sebenarnya aq bukan nak kupas pasal citer nie..sebab aq taw kalau aq tulis pun buang masa jerk..baik korang tengok sendiri lagi best...jalan cerita yang nampak slow tak banyak aksi..tapi orang faham ape yang nak disampaikan oleh siDirektor..tapi aq kechewa bila aksi paling best adalah at the end of story..aq bagi 4 stars..awek dalam citer nie 9 stars..(coz berani kiss depan rumah)!!

Awek nie memang nampak cun n comel bile ade SLR dengan die..memang lawa  fuhh!!!bleh terpegun tengok beb..lagi2 time duduk sesorang kat atas rumput..haish!!!kalau tak, takkan la makhluk planet laen pun boleh sangkut kat si Sarah nie..huhuhu ,aq pun bleh terpikat tengok awek camtu..pastu mula la si dia nak capture gamba aq senyap2..siap masuk dalam blog lagi tu...huhuhuhu Soalan aq la tuk korang an, kenapa ramai awek yang pakai DSLR drpd lelaki, walau gambar tak nampak seberapa pun orng bleh kate..

"uii smart gambo nie..lawa mcm orangnya, pandai u capture ea.."

tu sume ayat nak tackle..tapi jenis kategori baru la..ade plak bleh tanye

"eh dslr tu u punye ke?bile u beli? u mmg suke tangkap gambar? bleh rekeman kan i?"

Thehehehe lg sempoi punye ayat..tapi Insyaallah boleh dapat..dpt DSLR ke ape ke..korang pikir la sendiri..
tapi kekadang tu banyak gambo sendiri jerk lebih, tau la cun tapi tak yah la nak lebih2..pastu orang nak tackle jual mahal..piiirahhh!!!! awek pakai kamera kodak lagi sempoi.tapi wa respek la mamat2 yang pakai DSLR then gambar+edit+smart...memang lawa..tak sangka masih banyak manusia bernama lelaki yang minat bidang photography nie..wa tabik spring!!

So kepada yang ladies, gambar bukan tak cantek..tapi kureng sket jerk...tapi jangan risau rating market korang kompem naik punye la..tapi aq respek korang bab2 edit gne adobe nie...memang nampak hidup gambar korang tuh..gempak la lad!!!

Tapi memang market giler la aq tengok untuk sesiapa yang menggunakan DSLR nie..agak mendatangkan hasil samada pada diri sendiri ataupun kepada gambar yang diambil..sebab ada orang suke tengok gambar yang pelik2 maksud aq gambar yang orang tak terpikir nak capture..macam emosi, public uses, mimik muka..pergerakan, cahaya...gambar2 yang diorang tangkap nie ada maksud sendiri yang susah nak diekpretasikan. Bagi aq aq suka lagi foto jalanan, sebab nampak gambar tu hidup dan penuh ngan cerita yang tersirat.., nie tak asyik2 gambo sendiri je..menyampah pun ade..

P/s:Tak kisah la ape korang nak wat ngan DSLR korang tuh..yang penting banyak kredit menanti.ramai orang suke tengok...aq pun suke sebenarnya..cuma hajat tak kesampaian

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...