SAHABAT

Monday, February 28, 2011

Awek DSLR...macam cun jerk..

Hey!!

"i'm like to see people picture but i dont want they know about me and my face because its wonderful..
so i buy my newbie so i can predict them..now its u'r turn.."

Dianna Agron

Sarah
Ok sebenarnya aq bukan nak kupas pasal citer nie..sebab aq taw kalau aq tulis pun buang masa jerk..baik korang tengok sendiri lagi best...jalan cerita yang nampak slow tak banyak aksi..tapi orang faham ape yang nak disampaikan oleh siDirektor..tapi aq kechewa bila aksi paling best adalah at the end of story..aq bagi 4 stars..awek dalam citer nie 9 stars..(coz berani kiss depan rumah)!!

Awek nie memang nampak cun n comel bile ade SLR dengan die..memang lawa  fuhh!!!bleh terpegun tengok beb..lagi2 time duduk sesorang kat atas rumput..haish!!!kalau tak, takkan la makhluk planet laen pun boleh sangkut kat si Sarah nie..huhuhu ,aq pun bleh terpikat tengok awek camtu..pastu mula la si dia nak capture gamba aq senyap2..siap masuk dalam blog lagi tu...huhuhuhu Soalan aq la tuk korang an, kenapa ramai awek yang pakai DSLR drpd lelaki, walau gambar tak nampak seberapa pun orng bleh kate..

"uii smart gambo nie..lawa mcm orangnya, pandai u capture ea.."

tu sume ayat nak tackle..tapi jenis kategori baru la..ade plak bleh tanye

"eh dslr tu u punye ke?bile u beli? u mmg suke tangkap gambar? bleh rekeman kan i?"

Thehehehe lg sempoi punye ayat..tapi Insyaallah boleh dapat..dpt DSLR ke ape ke..korang pikir la sendiri..
tapi kekadang tu banyak gambo sendiri jerk lebih, tau la cun tapi tak yah la nak lebih2..pastu orang nak tackle jual mahal..piiirahhh!!!! awek pakai kamera kodak lagi sempoi.tapi wa respek la mamat2 yang pakai DSLR then gambar+edit+smart...memang lawa..tak sangka masih banyak manusia bernama lelaki yang minat bidang photography nie..wa tabik spring!!

So kepada yang ladies, gambar bukan tak cantek..tapi kureng sket jerk...tapi jangan risau rating market korang kompem naik punye la..tapi aq respek korang bab2 edit gne adobe nie...memang nampak hidup gambar korang tuh..gempak la lad!!!

Tapi memang market giler la aq tengok untuk sesiapa yang menggunakan DSLR nie..agak mendatangkan hasil samada pada diri sendiri ataupun kepada gambar yang diambil..sebab ada orang suke tengok gambar yang pelik2 maksud aq gambar yang orang tak terpikir nak capture..macam emosi, public uses, mimik muka..pergerakan, cahaya...gambar2 yang diorang tangkap nie ada maksud sendiri yang susah nak diekpretasikan. Bagi aq aq suka lagi foto jalanan, sebab nampak gambar tu hidup dan penuh ngan cerita yang tersirat.., nie tak asyik2 gambo sendiri je..menyampah pun ade..

P/s:Tak kisah la ape korang nak wat ngan DSLR korang tuh..yang penting banyak kredit menanti.ramai orang suke tengok...aq pun suke sebenarnya..cuma hajat tak kesampaian

Kenapa senyap?

Assalamualaikum...


Aq tak taw ape yang sedang berlaku keatas diri aq, yang menyebabkan orang menjauhi aq dan aq menjauhi orang..kenapa aq senyap?sebab aq nak cari sendiri salah aq ke atau aq yang sengaja menyalahkan orang lain ataupun aq mendapat balasan atas perbuatan yang aq lakukan..memang nampak biase tapi hakikatnya..aq cool je..maunya tak selambe takkan nak menggelabah..aq kompem tak dapat ape punye..so dengan selamba aq cool je..kalau la yang berkenaan tu baca aq harap ko sedar yang aq memang salah..ko berhak wat camtu..tapi ko jgn wat kat orang lain dah...seksa doe..tehehehe!!I learn from da past...

Sebab tu la blog aq nie tak banyak post tuk bulan nie..actlly masa aq sakit aritu aq rasa dah malas dah..aq hilang idea, hilang serta merta..kadang2 tu nak online lama2 pun tak best..rasa macam buang masa giler..tah ape2..tu lagi la nak bukak blog..blog walking...haram!!!lagi jarang..tapi keadaan aq memaksa aq menulis..sebab aq tau ade jugak orang yang nak baca ape yang aq tulis (walaupun tak popular mane)..korang akan baca, aq tau..so aq gagahkan jugak tuk menulis lagi sebab idea datang dah mencurah-curah macam air terjun..hahaha..aq takkan biarkan platform nie terkubur begitu saja...takkan..!!!!

P/s: I'm number 4..

Monday, February 14, 2011

Thanks

Assalamualaikum

Thanks to Him coz give me another chance to live in healthy.Ok actually aq sakit sejak 3 ari nie..tak taw la mungkin Dia nak aq ingat kat Dia selalu kort..tapi aq bersyukur sangat sebab keadaan aq dah makin sehat dah sekarang..apa yang bermain kat dalam pale hotak aq nie adalah menulis.tulisan.tulislah...haha

Saturday, February 05, 2011

Cinta susah, Kawen pun susah

Assalamualaikum...


Orang kata kerana cinta kita wujud didunia..betul ke?Tapi ada sesetangah orang yang menyatakan kewujudan diorang bukan berasaskan cinta..konpem ada sebab lain kan?kan?mesti korang tertanya-tanya apakah yang semestinya ada dalam hubungan bercinta sehinggalah berkekalan sampai kejinjang pelamin then build a family, finally hidup bahagia hingga anak cucu...korang ingat senang ke nak dapatkan seorang pasangan hidup yang mampu bersama-sama dengan kita, mengharungi cabaran hidup, susah senang. Kalau tak cari ngan betul mesti merana satu hari nanti then mula la nak menyesal, lagi-lagi kalau dah kahwin...fuhh..lagi susah!!

Tapi topik yang aq nak ceritakan kat korang bukan la pasal cara nak bercinta, cinta nak kekal, cinta nak bahagia...bukan , coz aq pun bukan la dokter cinta pun..thehehe..
Perihal sebenar adalah berkaitan kenduri kahwin..biasanya kenduri kahwin nie orang selalu wat hujung-hujung minggu coz time nie la tetamu yang dijemput senang nak datang sebab time nie diorang tak kerja...so boleh la pegi jemputan-jemputan yang sedia ada tu..tapi sekarang nie dah lain dah...tak tau la kalau tempat lain masih sama lagi..itu aq tak tau la kan..sebab orang sekarang banyak wat keje kahwin hari sabtu plaq..aq pun tak tau ape relevannya..korang bayangkan la harinie aje dekat 5 buah rumah..tapi kiteorang pegi 3 rumah je sebab my family just have 3 invitations je..aq ingat malas nak follow tapi sebabkan dah lame tak pegi kenduri kahwin so aq pegi la..



Macam nak pecah dah perut aq nie melantak..aq tengok bukan mainn sedap lagi lauk diorang bagi... aq pe lagi sental je la..sambil-sambil makan tu duk usha anak dara orang..mane tau ade sangkut ke..thehehe..saje je cuci mata..ok la not bad la...then pastu bergerak plaq pegi rumah kedua...sampai kat situ aq just makan tapai je..tak banyak la 5 bungkus je..hahha..ok la tempat kedua nie tak la semeriah tempat first tadi..bese la orang tue-tue punya organizer..ha tapi yang last nie aq dah terduduk dah tak leh nak bangun coz...masa aq sampai aq ingat nak usha lauk je..sekali mak nenek tu bagi aq nasi sepinggan..hadoyaii!!tak leh nak tolak beb...orang dah suruh makan..terpaksalah...

Aq rasa kesian pun ade takut-takut la tak abes kang nasi minyak diorang tu...yela kalau yang dekat-dekat nie senang la nak dapat tetamu..kena yang jejauh perghh orang dah kenyang dah..aq tengok tadi pun bukan ramai sangat orang pun, tapi ade la 2 3 kerat manusia...then mak cik-mak cik yang duduk sembang2...(gosip la kort).saya rasa pak cik dan mak cik perlu amek langkah-langkah sistematik untuk mengelakkan pembaziran...contohnya:


  1. sebelum nak buat kenduri kahwin tu, pegi usha tarikh dulu..
  2. then tanye member2 samada diorang pun nak wat kenduri ke apa ke
  3. pastu survey penduduk yang bakal datang ke majlis anda
  4. lagi satu kalau dah banyak sangat kenduri kahwin yang serentak ngan kenduri kahwin anak anda..boleh la kurangkan sikit perbelanjaan tu hahaha...duit lebih boleh bagi anak wat honeymoon kat luar negara..
  5. tak pun, pak cik and mak cik combined kan sekali...kahwin bawah satu organizer...ha!! senang kan..tak la membazir sangat..tapi kena pakat-pakat la..
P/s: Bab nie pak cik mak cik kena la pikir panjang-panjang aq nie cume bagi suggestion jerk..

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...