SAHABAT

Monday, January 31, 2011

Cerpen: Epik Cinta Maya

Epik 2
**********


Sekembalinya Lan di page tersebut Lan melihat komen yang bertulis..

"org jb?:"

Selepas tu Lan membalas

"jb is wonderful hometown"

Kemudian Lan beralih ke page lain dan berharap agar Kira membalas komen tersebut..namun Lan tidak pula memeriksa samada Kira online atau tidak..dia hanya mahu meneruskan mengupdate blognya yang sudah dibuka..
Selang beberapa minit kemudian Kira mula membalas..

"yup.. betul"

then bermula la episod membalas-balas komen antara Lan dan Kira...

Lan merasakan pada malam itu seperti ada peneman untuknya berbual. Dan Lan merasa suka akan kehadiran Kira..biasalah lelaki sape x suke kan...

dari komen , then message...sehingga lah ke bab cahtting...semuanya dengan Kira...dan dalam perbualan menaip tersebut Kira asa menyatakan bahawa Kira suka melihat muka lan yang agak-agak hensem dan bergaya gitu..pada malam tersebut lan berusaha mendapatkan nombor telefon Kira..kerana Kira ada mengatakan bagaimana jika Kira sukar nak contact Lan selepas berakhirnya perbualan ini...

"yes" Lan berkata dalam hati...

Lan memberitahu "senang je bagi no Kira kat Lan nanti Lan contact la.."..

Lan menyangkakan bahawa kira tidak akan memberikan nombor telefon nya kepada Lan..tetapi Lan silap..dengan pantas Kira terus memberikan nombor telefonnya kepada Lan, Lan gembira tak terkata...tetapi dengan bersyarat..iaitu tidak memberikan no Kira kepada orang lain....

"ish takkan la aku nak bagi kat orang lain.." bisik Lan didalam hatinya...

Kira memberitahu bahawa dia mahu menelefon Lan kerana Kira nak confirmkan sama ada itu no Lan atau sebaliknya...

Selang beberapa minit kemudian Kira menelefon Lan..

Kemudian, bermulalah subjek perbualan melalui mulut ke mulut..Lan merasakan bagaikan Kira sudah berada disisinya kerana sudah lama Lan tidak berbual dengan seorang perempuan yang dia sendiri tidak pernah kenali..selepas itu perbualan itu tamat pada pukul 4 pagi...waluapun Lan perlu bangun keesokan harinya untuk bekerja...tetapi Lan merasa puas dan gembira kerana malamnya telah ditemani dengan satu perasaan yang sukar diekprestasikan...

**********

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...