SAHABAT

Thursday, January 27, 2011

Cerpen: Epik Cinta Maya

Epik 1


**********
Malam itu, apabila selesai tugasnya yang terakhir Lan terus kebilik, macam biasa Lan akan online fesbuk sebab dia tahu akan ada notification yang akan diteroka olehnya sebentar lagi..setelah selesai melog-in kan akaunnya dia nampak ade 5 notification yang tertera nombornya kat sebelah ikon message....Lan cliks sekali...then...melihat dalam ruangan tersebut dengan penuh ketelitian...

"Sani commented on your status"


"Adam, Guanlan Selvam, and 2 other friends also commented on Patrick's photo."


"Gunalan Selvam posted in XXX group"


"Hashim D7 , Sani, and Dira Adhirah commented on Sani's status"


"Kira  likes your photo"

Selepas mengclicks satu persatu notification dan dijadikan tabs yang berlainan...Lan mula membalas comment satu persatu daripada status dan photo yang dibukanya..tapi di mula tertarik kepada seorang hamba Allah yang telah menglike kesemua photonya..malah individu itu mleontarkan komen perihal dirinya. Akan tetapi Lan tidak mengenali akan individu tersebut, Malah Lan tidak pernah langsung mengkomen kat mana-mana status atau photo individu tersebut...dah like lepas tu siap komen lagi...keterujaan Lan semakin rancak dan membuak-buak seperti air panas yang menggelegak..

Individu tersebut adalah Kay..akhirnya Lan membuat keputusan untuk melihat profile Kira kerana wajah Kira tidak kelihatan jelas dalam ruangan komen tersebut..perlahan-lahan button right clicks ditekan dan Lan membuka profile tersebut di new tabs..selang beberapa saat Lan melihat gambar yang lebih jelas dalam profile pictures tersebut...

"Alamak cun la, perghh!! kalau jadi girlfriend aq best nie..."kata Lan didalam hati, namun Lan tidak menunjukkan ekspresi wajah teruja...dia hanya tersenyum, kerana Lan tahu dia cool je...thehehe

"Usha gambar lain pulalah"hati Lan terdetik lagi...

Selepas mengcliks icon photos..Lan semakin terpegun dengan kejelitaan wajah dan air muka yang berseri lagi indah itu, namun apakan daya Lan hanya mampu melihat, melihat...dan melihat...Sesekali Lan menglike beberapa photo Kira, kerana Lan suka melihatnya..Tiba-tiba Lan teringat akan komen Kira yang tidak dibalasnya tadi, selepas itu Lan kembali ke page yang sebelumnya tadi...

**********

1 comment:

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...