SAHABAT

Friday, December 31, 2010

Satu kepuasan

Assalamualaikum...

Harinie aq dah sampai kat umah aq, tapi nie nak citer la babak2 sebelum sampai kerumah nie...lepas keluar jerk dari Sg. Besi aq terus tembak ke B.J..aq punye la konfident, aq ingat tiket bas still ade lagi yang awal..so masa aq jalan nak pegi beli tiket 2..ade la brader tanye "dik mane dik?'...aq pun jawab..'B.P2' dengan muke bongkak dan berkacamata aq pun pegi cari tiket kat kaunter..

first skali pegi kat transnasional..."pagi abes 12.30tghri ade la"akak 2 cakap.....hmmm reject! nak awal lg...
then KKKL...12.30tghri jugak..
then Konsortium...1.00ptg..
argh sakit otak aq habes plan nak balik awal musnah...da la aq sampai awal kat B.J...kul 9.30 kot..jjemm2. Kenape la time aq nak balik kampung pun korang nak balik jugak...pastu abes tiket yg awal2 korang sapu..


Last2 terpaksa la aq amek kul 12.30tghri bas KKKL..alamak lame nye tunggu...dah banyak gelas air abes dah...sampai member aq punye pun aq tibai skali, cukup pukul 12.30 aq pun pergi nek bas...aq duk sebelah member aq...sambil nek bas 2 ade gaq usha2...mane la taw ade awek cun2 ke dalam bas yang aq nek 2...sekali hampeh minah indon ade la...thehehe..


Then, sepanjang perjalanan aq tak boleh nak tido...tah kenape la pulak nie..pastu aq turn on lagu kat dalam henset, aq layan sampai kat Batu Pahat..fuh lega sampai gaq akhirnya..aq tengok tempat aq nie dah banyak perubahan dah...sebab biasenya kalau aq balik memang jarang nak kuar pegi B.P..dah semakin bnyak improvement...Lepas jerk solat aq terus cari bas kesayangan aq dulu...(mase zaman2 sekolah menengah),
Bas Coastal...itulah bas yg aq cari...yg nie memang takde perubahan..pemandu sama,konduktor pun sama...service going steady la katekan...tapi bila aq dapat tiket pergh terkezut aq..dulu tambang setakat RM3.20 jerk...sekarang dah dekat RM4...fuh lagi la maju..hahaha..

Sepanjang perjalanan aq terdengar ade orang menuturkan satu bahasa yang dah lame aq tak praktikkan...Bahasa Jawa..aq dengar drebar bas 2 sembang ngan mat indon mane tah..Almost 2 years gaq tak praktik bahasa nie...sebab keturunan aq ade campur jawa ngan utara..tapi aq lebih kpd jawa...kehh3..
aq ingat nanti nak wat entri pasal bahasa jawa plaq...

P/s:last entri 2010...

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...