SAHABAT

Saturday, December 18, 2010

Grab a good activity on Saturday.

Assalamualaikum...Happy Saturday!!

Thanxss foe all da follower yang selalu mengikuti blog aq nie..sebab korang aq rasa bersemangat nak create entri baru..aq bukan apa walaupun blog nie kurang mendapat sambutan (sebenarnya aq x pernah publish kat mana2 pun) so far so good la...tak la macam member2 aq yang lain dah banyak da orang usha blog diorang,macam2 jenis blog ada..pasal cinta, fakta and auta, and so onn..

Tapi sebenarnya aq tak nak terlalu mencapub sangat la...biasa la mulut orang nie macam2 perkataan boleh keluar..tapi aq bersyukur kerana ada gaq impian aq yang secilik  nie boleh tercapai walaupun tak banyak masa nak update blog nie...alah bukan senang nak senang, then bukan susah nak susah..setiap yang kita buat mesti ada tujuan, bukannya sekadar suka2 je..sebab hidup mesti ada impian kalau tak ada impian macam mana nak success dalam hidup..


 "You only have to do a very few things 


right in your life so long as you don't do too many things   


wrong."

Warren Buffett
  

"Buatlah apa yang anda mampu buat, dengan apa yang

anda ada dan di mana sahaja anda berada kerana tiada


alasan di dalam kamus pemburu kejayaan."  

Henry Truman

Hari ni aq ingat nak sambung tido..sekali kena keluar gaq dari bangunan penginapan  nie..then pergi sukan, ok la kan nak keluarkan peluh punya pasal kena la korban sikit..so first..aq pergi angakat air and makanan sebab budak2 aq ada training...kemudian aq pergi main takraw kejap...alah bukan power mana pun setakat nak gulung 2 senyum je la...kihh3..

Abes je main takraw aq pergi berenang...ini untuk memantapkan lagi teknik renangan dan penerjunan aq di dalam air..so nanti senang kalau ade kecemasan2 yang mewajibkan aq berenang tak payah la aq nak menjerit minta tolong sebab aq sendiri boleh berenang...hampir 45 minit gaq la aq berenang then tengok orang training swim..then selesai swimming...pegi melantak la pulak...

Kenapa korang perlu belajar berenang?

1. Kemahiran hidup yang penting terutamanya jika berdepan dengan kecemasan di dalam air.
2. Sejenis sukan yang berisiko rendah dan amat digalakkan oleh pakar perubatan bagi mereka yang menghadapi masalah sakit belakang dan Lelah (Athsma).
3. Merupakan salah satu sunnah yang dituntut dalam Islam selain daripada berkuda dan memanah.
4. Asas kepada pelbagai sukan air dan aktiviti riadah air seperti scuba diving dan snorkelling.
5. Mudah, murah dan boleh dilakukan dimana-mana dan dinikmati bersama keluarga seperti di pantai, sungai, tasik, kolam renang dan di taman tema air.
6. Best, sebab seronok ada dalam air dalam keadaan yang selamat...so tak payah la asyik jadi pemerhati dari atas jerk...




Setel je aq masuk bilik on9 kejap then tido terus...after that bangun kul 4.30..tup2 teringat aq tak sembahyang Zohor lagi nieh...alamak!!,so cepat2 aq berlari kebilik air amik wudhuk terus sembahyang....alang2 lepas abes Zohor terus masuk Asar...sembahyang Asar plaq..thehehe..tah ape2 la aq nie...tu la tido sampai tak ingat nak sembahyang...tapi at least buat la jugak...mak aq ade pesan kalau kita kat mana2 pun sembahyang jangan tinggal ingat si Dia yang Maha Pemberi Rezeki 2...Insyaallah mak, aq ingat sampai sekarang...

Tadi aq baru jerk abes tengok drama siri citer Epilog Syurga Cinta..hahaha baru episod 10...jap lagi nak sambung pulak..bosan2 duk umah layan drama la pulak pastu dapat pulak makan Pizza ngan Dunkin Donuts...ummph..lame tak makan...
Citer nie aq rase korang sume taw kan..alah pasal Shah Irham dengan Cikgu Siti Syuhada, so tak payah la nak aq ceritakan dengan terperinci...kang jenuh nak taip nie..
Oh Fida ku
P/s: hidup mesti enjoy kalau tak hari menjadi makin suram tanpa wajah yang ceria..esok nak keluar ke tak??

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...