SAHABAT

Sunday, November 28, 2010

LIVE n TOUGH INDIE!!

PELITA

Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami

Selagi hayat dikandung badan
Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah

Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir
Tak pernah sesaat aku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi setakat ini

Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi

Selagi hayat dikandung badan
Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah

Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku berundur

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke seluruh dunia
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke serata dunia
Seperti cahaya

lagu oleh:LoQue
lirik oleh :LoQue
diterbitkan oleh:LoQue/Greg Henderson
A.P.I,sebuah kumpulan terdiri dari: Noh Hujan,Lan Typewritter,Din Homatov Estranged,Imran OBS,AJ Pop Shuvit dan loQue MonoloQue/ Butterfingers.


Bukan Ciplak ea....


Salam..tinggal seminggu je lagi nk abis zaman exam..dan di kesempatan itu secara selambanye aq teruskan rehat, tidow, dan online...hahaha...sambil2 2 update sane...update sini...biase la org abis exam awal...nak wat pe lagi...sambil 2 aq cari lagu2 yg wajib de dlm laptp aq nie...nie la salah satunye...Pelita..
dah lame sebenarnye aq dengar lagu nie...tapi tu la...x tahu tajuk..susah nk cari...kekadang 2 lupe...almaklum la..lame x dgr radio...dulu selalunye aq dgr lagu2 bergenre begini kat X-Fresh.Fm jerk...tu dulu la...mase sekolah menengah..zaman2 top-up mintak mak bapak...hahaha...sekarang dah de laptop. henset,  dan berbagai-bagai bentuk alatan elektronik yg mampu memainkan musik, secara langsung dapat la aq meluaskan pencarian aq tuk dgr indie song nie...

Ok..teruskan cherita....
so bile aq terdengar lagu nie balik..baru aq teringat nak cari pasal die punye background...sume vokalis yg nyanyi lagu nie sumenye dr band indie...Butterfingers. Hujan. Azlan n The Typewriter...manthap dah musik indie sekarang...semakin lama semakin ditherima masyarakat...dan semakin lame semakin dapat tempat...contohnya carta MUZIK2 yang baru nie...tgk la lagu yg pegi b'tanding..kebanyakannya lagu indie...sume lagu indie nie sebenarnya banyak mesej yg tersembunyi..kalau korang nak taw cuba la hayati betul2...baik yg keras atau yg slow...sume best...tapi aq paling suka band THE TIMES..sume lagu dia ade mesej2 yg tersembunyi...walaupun aq nie x banyak la sangat knowledge pasal indie..sikit2 2 taw jugak la....alah kalau korang nk taw sangat pun buka la internet...search jerk kat GOOGLE 2...konpem jumpe pnye...dari A sampai Z...taip je...ok...ape2 pun selamat beramal...cewah...zaijian!!

No comments:

Post a Comment

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...