SAHABAT

Friday, December 31, 2010

Satu kepuasan

Assalamualaikum...

Harinie aq dah sampai kat umah aq, tapi nie nak citer la babak2 sebelum sampai kerumah nie...lepas keluar jerk dari Sg. Besi aq terus tembak ke B.J..aq punye la konfident, aq ingat tiket bas still ade lagi yang awal..so masa aq jalan nak pegi beli tiket 2..ade la brader tanye "dik mane dik?'...aq pun jawab..'B.P2' dengan muke bongkak dan berkacamata aq pun pegi cari tiket kat kaunter..

first skali pegi kat transnasional..."pagi abes 12.30tghri ade la"akak 2 cakap.....hmmm reject! nak awal lg...
then KKKL...12.30tghri jugak..
then Konsortium...1.00ptg..
argh sakit otak aq habes plan nak balik awal musnah...da la aq sampai awal kat B.J...kul 9.30 kot..jjemm2. Kenape la time aq nak balik kampung pun korang nak balik jugak...pastu abes tiket yg awal2 korang sapu..


Last2 terpaksa la aq amek kul 12.30tghri bas KKKL..alamak lame nye tunggu...dah banyak gelas air abes dah...sampai member aq punye pun aq tibai skali, cukup pukul 12.30 aq pun pergi nek bas...aq duk sebelah member aq...sambil nek bas 2 ade gaq usha2...mane la taw ade awek cun2 ke dalam bas yang aq nek 2...sekali hampeh minah indon ade la...thehehe..


Then, sepanjang perjalanan aq tak boleh nak tido...tah kenape la pulak nie..pastu aq turn on lagu kat dalam henset, aq layan sampai kat Batu Pahat..fuh lega sampai gaq akhirnya..aq tengok tempat aq nie dah banyak perubahan dah...sebab biasenya kalau aq balik memang jarang nak kuar pegi B.P..dah semakin bnyak improvement...Lepas jerk solat aq terus cari bas kesayangan aq dulu...(mase zaman2 sekolah menengah),
Bas Coastal...itulah bas yg aq cari...yg nie memang takde perubahan..pemandu sama,konduktor pun sama...service going steady la katekan...tapi bila aq dapat tiket pergh terkezut aq..dulu tambang setakat RM3.20 jerk...sekarang dah dekat RM4...fuh lagi la maju..hahaha..

Sepanjang perjalanan aq terdengar ade orang menuturkan satu bahasa yang dah lame aq tak praktikkan...Bahasa Jawa..aq dengar drebar bas 2 sembang ngan mat indon mane tah..Almost 2 years gaq tak praktik bahasa nie...sebab keturunan aq ade campur jawa ngan utara..tapi aq lebih kpd jawa...kehh3..
aq ingat nanti nak wat entri pasal bahasa jawa plaq...

P/s:last entri 2010...

New Year 2011..Excited

Assalamualaikumm...
Tahniah kepada member2 aq walaupun tak berjaya merangkul juara tapi korang still terbalik terbaek la weyh..tunggu next year plaq k..





Hahha...hari nie aq excited sangat sebab esok harinie aq boleh balik kampung...fuh! lama tak balik kot..rindu pulak kat mak bapak aq tuh...agak2 kalu 2-3 hari tak on6 0n9 tu,maknanya aq tengah bergumbira le at my hometown, sejak dari Raya Haji haritu lg ag tak penah lg balik kampung,yg haritu punye cuti pun tak puas lagi..masih berbaki nieh, kang pas nie buleh la aq bayar kt kampung  rindu kat kampung la jugak an...balik kang nak suruh mak aq masak sodap2 punyo...bio konyang perut aq nie...aq ingat nak sambut besday adik aq sekali...walaupun besday die 6/1 tapi aq nak sambut awal skit...sebab haritu die dah request hadiah kat aq..so kena la bagi..nantu kang tak sempat pulak..

Btw aq tak kisah pun kalau tak penah  balik sekali pun dalam sebulan...becoz aq kena biase kan diri, biasa la start skolah menengah aq memang nak  belajar hidup berdikari..sebab aq tak nak susahkan bapak aq...tetiap hari bagi duit belanja..naik bas pegi balik..tapi kalau korang nak taw..start fom 1 lagi aq nek beskal ke sekolah, kayuh pegi balik ade la dekat 3 km, tu belum campur pegi merayap lepas balik sekolah..hahaha..dulu masa nakal2 dulu banyak projek ngan kengkawan...mandi sungai la..cyber cafe la..pomen beskal la..pastu pegi sekolah orang men panjat2 bangunan sekolah..mcm 'Le Parkour'..hahha, tapi 2 dulu la...tapi sampai fom 5 aq dah menghilangkan diri dari hometown aq, itu pun fom 5 sekerat jalan jerk..then aq pergi sambung kat Port Dickson plaq...nak  jadi pe?? haha..tengok la nanti..


Tahun baru nie aq tak taw la camne nak cakap, coz membe aq ade plan nak pegi satu tempat nie, tapi aq rase cam tak boleh follow la der..sory la k, next time.Tapi inilah first time sejak dah  4 tahun aq blah dari kampung baru dapat sambut kat luar, bese nye tengok dari celah tingkap jerk sebab tak leh nak kuar, tapi aq ingat tak kan sambut kort sebab maybe aq duk umah jerk...bio la tngok t.v je,Dulu pun sambut tahun baru pun underground je..setakat termampu..selambe je la...ape la sangat tahun baru nie bagi aq..bagi aq same jerk...cume pengalaman dan peristiwa yang berlaku setiap tahun tu jerk yang berlainan..betul x?

Tapi aq tak taw la camne korang  pikir pasal tahun baru nie..aq harap tak de lagi kuar anak2 tahun baru yang di proses secara haram...bese la kite kalau dah berkapel mesti nak ade cenderahati...hahha..ingat Allah Maha Melihat...!!!!Ingat azam korang masa awal muharam haritu...jangan nak menyimpang pulak..kot2 kang nak tukar mase sambut tahun baru 2011 nie pulak, haish!!!masyaarakaattt......

P/s:baru kuarkan gambar berbatik tuh...

Tuesday, December 28, 2010

Malaysia ke Indonesia?

Wut the hacks man....indon tak leh tengok orang Malaysia senang ke...dah la bekerja kat malaysia , so tak payah la nak wat dajal kat Malaysia...( luahan hati dan perasaan bukan nak cari gaduh)
Apa2 pun tahniah la kat Malaysia sebab first leg dah menang besar 3-0...so lepas nie Rajagobal kena susun strategi tutup gawang gol Malaysia dengan ke semua 10 player...bio semua duk kat kotak penalti 2...hahhaha..Malaysia Boleh!!!

Korang tengok tak berita pasal Indon cakap diorang kalah sebab ada penggunaan laser untuk menembak kearah mata keeper diorang..so keeper diorang tak leh fokus...last2 tak nak main , mintak ganti..tapi kalau korang tengok gambar kat surat khabar, memang terang2 indon yang mulakan dulu...weyh...nak menang 2 cara baik la baru puas hati...




Tapi mungkin semua 2 penyokong yang buat..kita tak leh nak salahkan pemain Indonesia, mungkin ada betulnya  mat2 indon 2 buat camtu sebab diorang takut player kesayangan diorang teruk di kalahkan oleh pemain Malaysia yang sedang MenGaum ni...Roarrr..roarrrr...kononnya nak tolong secara secret la nie...
Tu la buat lagi isu2 pasal benda camni...last2 kena kat batang hidung sendiri...harimau dah gigit sebelah sayap garuda..sekarang nie tengah terkapai2 kat angkasa tunggu masa nak jatuh jerk...

P/s: pasni lawan kat Indon..mesti kena tembak terus keeper Malaysia...

Kenapa lelaki mesti mengalah ngan perempuan...?

Assalamualaikum...
ok, kali nie aq nak citer sket pasal perempuan yang boleh kalah kan lelaki..sebab kenapa lelaki perlu mengalah dengan perempuan??Mesti sebab cinta an..aq tak tau la pasal apa la si lelaki bodoh sanggup menuruti kehendak si permpuan..kalau sayang pun jangan berlebih...kalau cinta pun sekadar mengisi kekosongan hidup...so jangan terlebih2 pulak sebab korang jugak yang akan jadi giler

Sebenarnya tak de salahnya kalau kita kalah dengan perempuan atas sebab cinta , kalau dah sayang nak mampus 2 memang tak boleh nak buat pe la...masuk kiri, keluar kanan jerk an...tapi biarlah kalau kekalahan kita itu disebabkan sesuatu yang munasabah contohnya

"abang , syg nak beli kereta 2 la sebab nanti kita boleh pergi jejalan sesame,then nak g holiday pun senang..".
"syg..pergi bayar bil elektrik nie...i tak sempat la...please.."

then apa korang nak jawab nie...mesti semua jenis nak mengelak je kan tak kisah la walaupun itu bini atau korang punya GF ke..mesti nak cari jalan keluar camne nak mengelak...kehh3...tapi memang itulah sifat lelaki...kalau dah sayang sanggup buat apa je asalkan bahagia...tapi kalau bab meminta-minta nie...susah sikit kowt..lain la kalau korang 2 anak CEO syarikat..petik je semua boleh...boleh ke? itu duit bapak korang bukan duit ko la..



Lelaki kalau tak nak mengalah pun sebenarnya ada sebab tertentu, tapi memang cukup susah nak buat keputusan..lagi2 kalu bab2 yang cukup serius, kalaulah bab kat bawah nie camne plak???


Nor, 25 tahun, saya ingin mendapatkan pendapat Putri bagaimana seseorang lelaki itu apabila dia memberitahu bahawa dia belum bersedia untuk berkahwin dengan saya kerana masalah kewangan. Zul berkata ingin menyimpan wang lebih untuk perkahwinan kami kerana selepas berkahwin, dia tidak mahu mempunyai masalah dalam kewangan.
Zul tidak mempunyai pendapatan tetap dan saya telah mengenalinya selama setahun setengah. Sebelum ini, ibu pernah menyuruh Zul merisik memandangkan umur saya yang semakin meningkat serta bimbang rombongan daripada pihak lain selain mengelak pandangan buruk masyarakat mengenai hubungan kami.
Zul memberikan alasan belum cukup wang. Ibu pula berkata merisik tidak memerlukan wang yang banyak. Sehinggalah pada April lalu, Zul sekeluarga datang dan pada masa perbincangan itu perkahwinan ditetapkan pada tahun 2011 sekiranya tiada sebarang masalah dan Zul tidak membantah. Ketika majlis itu, Zul memberitahu yang dia belum bersedia tahun depan dan hanya bersedia pada tahun 2012. Saya sangat kecewa dengan sikapnya yang tidak berterus terang semasa majlis itu. Adakah saya perlu menunggunya sedangkan saya sendiri tidak tahun berapa lagikah masa yang dia perlu. Zul seolah-olah belum bersedia dengan hubungan kami. Zul seorang yang amat bertanggungjawab pada keluarga dan sangat baik. Saya amat menyayanginya.
Kadang-kadang, Zul terlampau bertanggungjawab pada keluarga sehingga mengabaikan saya. Dia terlalu mengutamakan kakak dan adiknya daripada dirinya sendiri. Saya merasai seperti tidak dihargai. Pada masa yang sama, saya amat kasihankannya kerana bekerja keras untuk keluarga dan membuat saya gembira. Ibu bapa saya pula selalu menyuruh saya berkahwin cepat-cepat memandangkan umur saya sekarang meningkat. Kini, saya sudah putus harapan untuk memikirkan tentang perkahwinan.
Padahal, pada hari dia merisik saya, saya sangat bahagia dan sentiasa memikirkan betapa meriahnya perkahwinan nanti. Perlukah saya menyerahkan semuanya pada takdir? Sebelum ini, saya tidak pernah mempunyai perasaan terhadap lelaki dan kebanyakan kawan saya semuanya perempuan. Buat pertama kalinya, saya jatuh cinta pada lelaki dan mempunyai cita-cita untuk hidup bersamanya. Sekarang saya buntu adakah dia betul-betul menyintai saya memandangkan kerap kali dia memberikan alasan apabila berbincang tentang perkahwinan.
n Nor, Jeli, Kelantan.

(Nie aq rembat kat UTUSAN)



Tu la padan ngan muke ko Zul last2 ko yang melepas..



Wednesday, December 22, 2010

Malas la

Hi!hi!hoo! what is goin' happen now..i dun know how to explain..
the truthly i'm get lazy now..serious aq semakin malas sekarang...malas nak buat benda yang aq rase nak buat...entah la ape yang b'main kat fikiran aq nie aq pun tak faham..nak kata tak kuat..ishh..jauh sekali lemah...nak kate tak berani...lagi jauh...huh!! susah la nak explain skang nie..sampai membe ajak kuar pun aq kate 'malas la nak kuar'...nak jumpa ..."malas aq nak turun..nak tido la"..nak ajak masuk event...'sebenarnya aq malas la nak pegi..."

Huh bape kali malas da...unta padang pasir pun tak malas camni,macam2 alasan aq bagi...nak jadikan cerita haritu ade awek org tegur aq. Aq jumpe die kat LRT Bukit  Jalil arituh..mula aq yang pegi sapa die..sebab aq perasan die dari jauh..

Aq tnye la "nak g mane?".."tak kuar ngan pakwe ke...?"..
Die jwb.."nie nak jumpe die la nie.., die suruh aq tuggu kat sini..."
Pastu die tanye aq balik.."eh! ko tak g rumah man ke?"...aq?"malas la"...
Pastu terus kena shoot..."alah ko nie..sume malas, aritu pun nak jumpe sesame pun malas..."
aq????..tak terjawab beb...



Fuhh! sakit gaq rasenye kena camtu...tapi aq buat2 cool jerk..yela nak tunjuk kat sape..relax sudah la...dulu masa zaman2 persekolahan dulu, standard2 punye budak..aq cukup la malas..bile aq balik  sekolah jerk terus hilang...gi main la...pastu gi umah kawan aq ..main ceper, best gaq doe men bende 2...dulu nak basuh kasut sekolah pun kena membebel ngan mak aq...mak aq cakap..ko nie jangan jadi malas cam Along.kasut sekolah pun malas nka basuh..sampaikan penah aq pakai kasut sekolah yang dah 3 minggu tak basuh...cam s**t pun ade..kui3..tapi masalahnye Along aq tu malas sangat ke? aq tengok macam aq jerk lagi teruk...

Haha rase nak tergelak pun ade ingat kisah-kisah lampau nie..agak2 perlu ke aq malas skang nie...???

Saturday, December 18, 2010

Grab a good activity on Saturday.

Assalamualaikum...Happy Saturday!!

Thanxss foe all da follower yang selalu mengikuti blog aq nie..sebab korang aq rasa bersemangat nak create entri baru..aq bukan apa walaupun blog nie kurang mendapat sambutan (sebenarnya aq x pernah publish kat mana2 pun) so far so good la...tak la macam member2 aq yang lain dah banyak da orang usha blog diorang,macam2 jenis blog ada..pasal cinta, fakta and auta, and so onn..

Tapi sebenarnya aq tak nak terlalu mencapub sangat la...biasa la mulut orang nie macam2 perkataan boleh keluar..tapi aq bersyukur kerana ada gaq impian aq yang secilik  nie boleh tercapai walaupun tak banyak masa nak update blog nie...alah bukan senang nak senang, then bukan susah nak susah..setiap yang kita buat mesti ada tujuan, bukannya sekadar suka2 je..sebab hidup mesti ada impian kalau tak ada impian macam mana nak success dalam hidup..


 "You only have to do a very few things 


right in your life so long as you don't do too many things   


wrong."

Warren Buffett
  

"Buatlah apa yang anda mampu buat, dengan apa yang

anda ada dan di mana sahaja anda berada kerana tiada


alasan di dalam kamus pemburu kejayaan."  

Henry Truman

Hari ni aq ingat nak sambung tido..sekali kena keluar gaq dari bangunan penginapan  nie..then pergi sukan, ok la kan nak keluarkan peluh punya pasal kena la korban sikit..so first..aq pergi angakat air and makanan sebab budak2 aq ada training...kemudian aq pergi main takraw kejap...alah bukan power mana pun setakat nak gulung 2 senyum je la...kihh3..

Abes je main takraw aq pergi berenang...ini untuk memantapkan lagi teknik renangan dan penerjunan aq di dalam air..so nanti senang kalau ade kecemasan2 yang mewajibkan aq berenang tak payah la aq nak menjerit minta tolong sebab aq sendiri boleh berenang...hampir 45 minit gaq la aq berenang then tengok orang training swim..then selesai swimming...pegi melantak la pulak...

Kenapa korang perlu belajar berenang?

1. Kemahiran hidup yang penting terutamanya jika berdepan dengan kecemasan di dalam air.
2. Sejenis sukan yang berisiko rendah dan amat digalakkan oleh pakar perubatan bagi mereka yang menghadapi masalah sakit belakang dan Lelah (Athsma).
3. Merupakan salah satu sunnah yang dituntut dalam Islam selain daripada berkuda dan memanah.
4. Asas kepada pelbagai sukan air dan aktiviti riadah air seperti scuba diving dan snorkelling.
5. Mudah, murah dan boleh dilakukan dimana-mana dan dinikmati bersama keluarga seperti di pantai, sungai, tasik, kolam renang dan di taman tema air.
6. Best, sebab seronok ada dalam air dalam keadaan yang selamat...so tak payah la asyik jadi pemerhati dari atas jerk...




Setel je aq masuk bilik on9 kejap then tido terus...after that bangun kul 4.30..tup2 teringat aq tak sembahyang Zohor lagi nieh...alamak!!,so cepat2 aq berlari kebilik air amik wudhuk terus sembahyang....alang2 lepas abes Zohor terus masuk Asar...sembahyang Asar plaq..thehehe..tah ape2 la aq nie...tu la tido sampai tak ingat nak sembahyang...tapi at least buat la jugak...mak aq ade pesan kalau kita kat mana2 pun sembahyang jangan tinggal ingat si Dia yang Maha Pemberi Rezeki 2...Insyaallah mak, aq ingat sampai sekarang...

Tadi aq baru jerk abes tengok drama siri citer Epilog Syurga Cinta..hahaha baru episod 10...jap lagi nak sambung pulak..bosan2 duk umah layan drama la pulak pastu dapat pulak makan Pizza ngan Dunkin Donuts...ummph..lame tak makan...
Citer nie aq rase korang sume taw kan..alah pasal Shah Irham dengan Cikgu Siti Syuhada, so tak payah la nak aq ceritakan dengan terperinci...kang jenuh nak taip nie..
Oh Fida ku
P/s: hidup mesti enjoy kalau tak hari menjadi makin suram tanpa wajah yang ceria..esok nak keluar ke tak??

Pedoman

Bantuan ?

Al-kisah suatu hari, seorang lelaki alim bertemu dengan seorang wanita miskin dan wanita itu memohon bantuan kerana dia tidak mempunyai tempat untuk berteduh malah tidak mampu untuk membeli pakaian dan makanan walau untuk seminggu pun. Kerana sangat sibuk, orang alim itu berjanji akan mendoakan wanita tersebut. Tidak lama kemudian wanita itu menulis ungkapan berikut dan diberikan kepada orang alim tadi:


 

Saya kelaparan ...dan anda membentuk kelompok perbincangan untuk membicarakan kelaparan saya

Saya terbiar ...dan anda ke tempat ibadah untuk berdoa bagi kebebasan saya

Saya ingin bekerja .... dan anda sibuk mengharamkan pekerjaan yang anda fikir tidak patut, padahal halal dan saya sangat menginginkannya

Saya sakit ...dan anda berlutut bersyukur kepada Allah atas kesihatan Anda sendiri

Saya sehelai sepinggang, tidak punya pakaian ... dan anda mempertanyakan dalam hati kesopanan penampilan saya, bahkan anda menasihati saya tentang aurat.

Saya kesepian ...dan anda meninggalkan saya sendirian untuk berdoa

Anda kelihatan begitu suci, begitu dekat kepada Allah tetapi saya tetap amat lapar, kesepian, dan kedinginan ...

Setelah membaca ungkapan itu.. orang alim tadi terharu dan berkata : "kasihan wanita itu" ... lalu sibuk berdoa kembali dan wanita itu tetap tidak memperoleh tempat berteduh.Sebenarnya  dalam memberi bantuan kita sering lebih banyak menyampaikan teori, nasihat atau kata2 manis.Contohnya memberikan kata2 semangat untuk terus berjuang dalam hidup, waluapun pada hakikatnya kita mampu untuk menolongnya menggunakan tulang empat kerat kita .Kita tetap berkata akan mendoakannya..tetapi apabila kita leka, akhirnya kita terlupa..so apa yang sibermasalah dapat?




Berusahalah untuk membantu orang, mengasihi orang, bukan hanya dengan perkataan atau dengan lidah tetapi dengan perbuatan nyata.Nescaya cantuna bantuan itu kan lebih ditagih oleh orang2 yang kurang bernasib baik seperti wanita miskin itu tadi...kalau korang nak tahu bukan semua orang yang miskin didunia nie nakkan duit kita atupun belas ihsan yang ikhlas tetapi bantuan yang nyata lagi bermakna..sebab duit akan abes bila2 masa sahaja... Orang-orang bijak mengatakan :Satu perbuatan nyata, sekecil apa pun, jauh lebih bererti dibandingkan dengan seribu kata-kata indah. Satu perbuatan nyata sama dengan seribu kata2 indah. Satu perbuatan nyata akan mengundang beberapa perbuatan nyata lainnya.

P/s: fikirkan bersama2 agar semua memperoleh kebaikan

Thursday, December 16, 2010

Ada mesej?

Moshi_moshi...
Speaking Japanese skit hahha...lame tak online nie sebenarnya, biasa la penat sangat kot..3 hari nie aq asyik tido awal je untuk recovery esok punye schedule..kena la banyak rehat kalau tak ngantuk, lemah la , apa la,,,macam2 boleh jadi..banyakkan tido..kurangkan makan..lebihkan rehat..tambahkan penat...kui3


All of today penat aq dah kurang sikit sebab banyakkan mengelak daripada buat kerja-kerja berat,,actually tak berat mana pun tapi sebagai 'student' nie kena la ikut je semua dah ditentukan kan so ikut je la...

(sebenarnya harap2 hujan turun, tapi panas sampai ke petang) apa2 pun untuk game kali nie(volley ball).aq menang beb...tapi set kedua je..masuk rubber set kalah pulak ..hahha..aq x taw la apa sebab boleh jadi camtu..nak kata tak 'power' boleh la setakat nak tinggal jauh tu senang jerk sebenarnya tapi entah la..mungkin sebab banyak salah faham kot..korang cakap senang la korang tak main...tapi aq puas hati la walaupun kalah dapat la jugak menang sekali..




Hari nie aq dapat mesej...setelah sekian lama tak bermesej..tiba2 aq dapat 1 mesej yang lama aq tak terima dari penghantarnya,,semua sebab aq gaq..but seriously i need a time..sebenarnya aq nak balas mesej 2 tapi memandangkan kredit plaq tengah kronik...so terpaksa batalkan niat...aq pun just baca jela mesej 2..Then lepas tido tadi aq ingat nak pegi cari topap, dengan berjalan penuh semangat..(biasa la baru keluar masjid solat isyak berjemaah) sampai je aq cari aiskrim dulu, sebab terasa nak makan plaq, sekali lupa bawa duit lebih pulak. ah sudah.....haishh..problem2..sorry la kepada si penghantar tersebut..but thanxx..u still remember me..so do i, bermakna gaq sebenarnya mesej 2..tapi tak berpeluang nak balas,,next time aq balas k..

k..Sayonara..cewah!!
P/s: friendship foe eva..

Monday, December 13, 2010

Puas

Hari ini sebenarnya aq berniat nak tulis aq punye entri post haritu..tapi aq merasakan badan aq nie cukup penat ditambah pula kesakitan dikedua-dua belah lututku ini..tetapi apakan daya lama aq tak tulis entri baru..hari nie aq ade game volleyball untuk wakil ** aq nie...training tak de la hard mane pun tapi so far so good la coz aq puas sebab dapat menyumbangkan jasa dalam ** nie..bukan senang nak menyumbangkan masa dan tenaga untuk sesuatu yang seperti ni kan..masa training haritu punye la syok sampai lutut aq belah kiri injured, tapi belah dalam la.cume bengkak sikit jerk, tapi tak teruk mana pun..


Tapi bila main harini pulak aq mendapat kecederaan dalaman bagi lutut yang sebelah kanan pulak..nak buat camne , semuanya pasal bola yang di block tetapi masuk ketempat aq..aq punyelah macho pegi dive...hahaha..sekali amek ko..mula2 jatuh memang tak rasa la..tapi dah lepas main tu..pergh sakit die..nak duduk lama pun tak boleh..sebab nanti bila bangun susah nak jalan..so terpaksa la recovery balik untuk kekalkan kecergasaan dan membaik pulih lutut aq nie...


So kesimpulannya..for the first match team aq dah kalah...tak banyak faktor pun punca kekalahan nie...tapi yang penting aq puas...

Friday, December 10, 2010

Entri baru?

Sebenarnya aq nak post sumething harini banyak sebenarnya memang banyak sebab i'm keep-in touch with my blog..tajuk dia memang best la, lagi pun aq kena tambah lagi aq punye knowledge pasal next entri nie..nak kena kaji sikit la eyh..tapi keadaan tak mengizinkan disebabkan kepala otak sebenarnya nak tido dah nie...badan dah penat,tambah pulak esok ade repeat exam..alah aq yakin aq boleh lulus..thehehe.. tapi aq still lagi duk depan lappy, aq dah ngantuk dah nie, so pe2 hal jumpe pada next entri post k...


P/s:layan lagu jiwang sebelum tido...

Wednesday, December 08, 2010

Today vs Esok

Adakah esok akan lebih baik dari hari ini.....

Bukan sekadar hiasan
Juga bukan sekadar hiasan


Aq rasa tak mungkin kot....untuk hari ni dan esok jela...coz...semua itu telah dijadualkan dan "saya sebagai penuntut tak mampu mengubah apa2"...hari ini seindah hari yang dulu nya indah kerana dapt meluangkan masa bersama En. Summit, En IoI, En Mydin dan yang paling penting...En. Nightmarket....kerana ditempat terakhir aq bertemu En Nightmarket...aq mendapat sesuatu kepuasan, kebahagiaan dan kehabisanduitan.....walaupun pertemuan itu terlalu singkat namun kami tetap bersyukur lkerana dipertemukan  pada malam ini....so tamat lah kisah meet-by-meet nie...dan

Esok mungkin akan bertemu encik2 yang lebih garang...lebih ganas....atau lebih ummphh....hahaha...kerana apa???..kerana "saya student...saya perlu banyak belajar dari encik2 yang ini pulak....."

P/s: kenal x encik2 itu semua...

Siapa memimpin seorang yang terpimpin?

Sukar untuk luahkan perasaan hati bila mendapat seorang pemimpin yang ingin menjadikan kita sepertinya...kita hanya mampu menjerit....tumbuk dinding....sepak tong sampah....dsb...tetapi lagi sukar mendapat pemimpin yang ingin kan kita jadi sepertinya sekarang tetapi dia tidak seperti kita sewaktu 'awal'nya dahulu.....apakah sebenarnya yg dicari olehnya aq sendiri pun tak tahu tetapi ia lebih tepat jika ia dipadankan dengan sikap egois yang terlampau sehingga sanggup menyusahkan orang lain dan para2 bala pengikutnya...tetapi apakah ianya akan berkekalan sehingga tamat riwayatnya....
sebenarnya ya....ia akan tetap begitu kerana sehingga kehari ni tiada sesiapa yang mampu menyuarakan hasrat memprotes seseorang yang seperti itu....hahaha...kalau lah ade yg berani..insyaallah tidak akan ada...kerana yng berani itu cuma mampu cakap belakang jerk....cakap depan ....hampeh...!!!!



Tetapi jika korang lihat dari persepsi yg positif, sebenarnya perkara2 itulah yg diperlukan oleh kita...pemimpin2 seperti itulah yg sebenarnya patut kita temui dan berhadapan dengannya sehinggalah kita merasa meluat nak tengok muka pun tak senang....dengan adanya orang seperti itu kita akan memnjadi lebih pandai...lebih relax(sebab dah biase), lebih beerwaspada....dan lebih penting lebih...lebih....hahahahahha...korang sendiri akan tahu jika korang mampu berhadapan dengannya...walaupun bukan secara terpaksa.....



Ingat sebenarnya kita hidup bukan lah untuk menjadi seorang hamba sahaja...tetapi kita harus mencari sesuatu yang telah ditetapkan kepada kita...yang telah di ingatkan...yang telah ditulis....kehidupan ini perlu diisi sebaik mungkin...jangan ianya dibiarkan kosong...buatlah perkara yg berasakan kebaikan yang kita tahu ianya sebenarnya memerlukan beberapa cedukan ilmu daripada kita sendiri....so...ingat pucuk pangkalnya ilmu itu penting...kalau tak kita tak kan mencapai kejayaan....

P/s:ingat setiap dikalangan kita adalah pemimpin.....cuma kita je tak nampak...

Sunday, December 05, 2010

Saturday, December 04, 2010

Lagu P Ramlee tidak ditelan zaman

P Ramlee versi Indie.

Haritu aq ada dengar lagu2 P Ramlee kat satu laptop member aq nie..pergh cukup best..macam mengimbau kenangan2 silam la pulak..hahaha..memang la best kan ape xnyer..lame x dengar muzik2 seperti itu dimainkan..kalau nak dengar pun mesti kena tengok cerita dia tak pun dengar kat Klasik.fm..tak pun Sinar.fm...huhu

Tapi korang tahu tak sekarang nie banyak lagu2 P Ramlee telah dimainkan semula tetapi bukan sahaja P Ramlee yang nyanyikan malah artis2 lain pun ade menyayikan lagu2 beliau..pastu keluarlah macam2 versi yang mengikut peredaran zaman..

Okeh..!!!Penyanyi jazz-pop. bernama Sheila Majid pernah menyanyikan lagu2 P Ramlee, kemudia beliau menerbitkan album mercu tanda iaitu berjudul Lagenda yang menyorot kembali kenangan sialm dan hubungan cuinta bangsa terhadap buku2 lagu P Ramlee. Buinyi Gitar (album single yang mencatatkan penjualan sebanyak 10 000 unit) adalah penghargaan halus Sheila terhadap perjuangan muzik Allahyarham. Seterusnya kembali pada tahun 1983, dimana sebuah kluaran double-vnyil Abadi Dalam Sanjungan (out-of-print dah sekarang) menampilkan bintang2 pop dulu2 seperti Sharifah Aini, Roy, dan Fran, DJ Dave, Sweet September, Aman Shah, Zaleha Hamid dan lain2 artis rakaman EMI telah merakamkan sebuah katalog lagu untuk memperingati ulang tahun ke-10 kematiannya.


Sebagai kesinambungan, ASTRO telah melancarkan perayaan P Ramlee long-month iaitu P Ramlee...Dimana Kan Ku Cari Ganti:Satu kompilasi Indiepretasi adalah satu kompilasi hebat yang amat dinanti2kan oleh peminat. Lagu2 tersebut banyak ke'udara' di semua saluran2 radio melayu ASTRO pada hari Isnin bersamaan keluaran rasminya pada 1 November...ASTRO telah memuatkan sebanyak 18 lagu dalam projek tersebut, antar band2 indie yang turut bekerjasama dalam menghasilkan kompilasi ini adalah Seven Collar T-shirt, Monoloque, Hujan, Yuna, Bittersweet, Couple, Meet Uncle Hussain, Pop Shuvit, Azlan & The Typewriter, Altimet dan They Will Kill Us All.



Disebabkan Malaysia lebih ber'iklim' indie...sebuah lagi projek kompilasi lagu2 P Ramlee telah di buat yang bertujuan untuk memperkenalkan muzik beliau kepada generasi muda dengan menampilkan artis2 band indie untuk menyanyikan lagu2 tersebut. Antaranya ialah Monoloque(dulu Butterfingers)-Tiada Kata Secantik Bahasa, Mengapa Riang Ria, Tidurku Di Rumput Yang Basah, Joget Tari Lenggang dan Nenek Nenek. Couple’s - Menche Che Bujang Lapok. Noh(Hujan)- Tunggu Sekejab. Sevencollar T-shirt-Jangan Tinggal Daku 


Kalau korang perasan lagu2 versi nie banyak dimainkan di saluran radio X-Fresh.fm...sehinggakan ada yang meletup2 dicarta. Ini juga merupakan salah satu platform untuk membangunkan lagu2 tersebut agar ia tidak luput ditelan zaman. Lagu2 P Ramlee ini telah diberi pendekatan baru supaya sesuai untuk diperdengarkan oleh generasi sekarang yang meminati muzik2 indie tanahair...


Friday, December 03, 2010

Adakah lupa hanya kerana semut?

Kenapa boleh lupa?

Cerita Semut
Actually daripada nenek moyang kita sendiri banyakyang memprkatakan lupa kerana banyak perkara..tetapi orang selalu cakap kalau kita lupa sebab banyak makan semut..mana ade cakap sebab lain..tu la semut nie dah sinonim sangat dengan masyarakat di Malaysia..sume salah semut...
Korang taw tak bukan semut je yang salah..ha tengok nie...
  • Suka makan kepala ikan. Memakan kepala ikan akan membuatkan fikiran korang menjadi lembab dan sering kali mudah lupa akan sesuatu perkara. lagi-lagi kepala ikan keli...fuh sedap oo....
  • Suka makan organ dalaman binatang seperti hati, limpa, jantung, perut dan yang seumpamanya melainkan atas nasihat doktor utk keperluan kesihatan. Apa yang membuatkan makan organ dalaman adalah tidak bagus untuk tubuh kita terutama sekali untuk otak adalah kerana kandungan darah yang banyak dalam organ dalaman tersebut.
  • Makan secara berlebihan. Janganlah memakan secara berlebihan. Makan hanya apabila lapar dan berhenti sebelum kenyang. Itu adalah sunnah nabi yang perlu kita semua ikut. Kalau korang suka memakan secara berlebihan ia akan membuatkan korang terlalu kekenyangan dan membuat otak korang tidak dapat berfikir dengan baik.
  • Suka memakan makanan yang tercemar oleh semut. Ini kerana semut dipercayai mengandungi sejenis kimia yang menyebabkan daya ingatan korang menjadi lemah. Elakkan dari memakan makanan yang tercemar oleh semut kerana ia boleh melemahkan daya ingatan anda.Kadang2 semut nie suke mandi..cuba la korang check dalam air yang korang nak minum tu.
  • Suka minum air antara suapan makan . Kalau korang ingin meminum air minumlah sebelum atau selepas makan. Mengamalkan meminum air antara suapan tidak elok untuk kesihatan korang.
Ini tak banyak pun pasal kenapa kita lupa..yang lain 2 cari la lagi k...

Macam mana nak dapatkan Idea?



Bagaimana nak 'generate' idea?

Korang taw tak macam mana nak dapat kan idea yang bernas lagi cerdik dan macam mana cara korang nak yakin kan org yang idea korang 2 tak la teruk sangat...actually memang sussh susah nak cari idea..kena banyak pikir..macam  JIMMY NEUTRON, pikir...pikir...pikir...ye dapat!!...



Sebenarnya kita sudah ada perkara yang sudah bermain dalm fikiran kita tetapi kita susah nak keluarkan ataupun susah untuk di'interpret' idea tersebut..so kita akan mula berfikir sekali lagi untuk mendapatkan corak perkembangan idea...macam kehidupan blogger..semestinya payah susah untuk memilih apa yang hendak ditulis..apa yang ingin viewers baca dan lihat...memang susah..!!Pastu camne plaq dengan blogger yang ade blog tapi tak de benda nak tulis.@ tak de idea..so macam mane nak update blog kalau idea pun tak ade...

Kita boleh mulakan mencari idea dengan me'relate'kan dari keadaan sekeliling ataupun dari keadaan persekitaran kita..tak pun cuba korang imbas kembali apa yang korang lalui dari pagi sampai ke malam..secara tetiba idea itu akan datang dengan sendirinya...bagi orang yang pandai generate idea...itu tak menjadi masalah untuknya meng'update' blog mereka... kalau tak pun cuba korang berfikir tentang apa yang tak difikirkan oleh orang lain terutama tentang sebab dan penyebab sesuatu perkara itu berlaku...pastu korang cari la maklumat sikit..baca maklumat tersebut dan cuba ciptakan pendapat korang daripada maklumat yang korang dapat tu...ok?



So secara tidak langsung korang dapat menghasilkan entri2 yang mampu menarik minat pembaca..bukan nak banyak pun entri dalam seminggu, cukuplah kalau ada 4 ke 5 seminggu..viewers pun bukan larat nak baca sume 2...sebab banyak lagi blog yang diorang nak explore..tak payah perasan diorang asyik nak tengok blog korang jerk..hahaha..(aq plaq perasan)..

Thursday, December 02, 2010

Dapatkah Blogger hidup tenang?

Hidup sebagai Blogger?

Aq rase dalam setiap post yang baru bukan ramai pun orang yang baca..tapi x taw la kalau korang nie jenis yang suka membaca, ada tak setiap entrinya terbaru akan dibaca oleh 100 ribu orang sehari ? ada tak ? tak ada kan ? sekurang-kurangya hanya dapat 2-3 ribu satu entri dan kalau blogger biasa macam aku ni hanya dapat 10 atau x ade kot bagi satu entri...hhahaha
Namun popular kah kita didunia offline ? bila berjalan sahaja ke pasar wartawan semua serbu kita tanya soalan macam-macam . awek-awek muda terjerit-jerit bila nampak kita ,arghhh !!! arghh !! sampaikan ada yang pengsan . wau bertapa popularnya  hidup kita sebagai seorang blogger kalau macam itulah yang berlaku kepada mana-mana top blogger dekat malaysia ni ada kemungkinan mereka adalah blogger no 1 negara
namun dapatkah kita  bertahan jika kita  hidup sebagai blogger sebegitu ? hidup bagaikan  seperti artis diikuti sana sini ? siapa tahan ? korang tahan ? ahaha bertahanlah…


Comel tak minah nie?


Cubalah kalu kalau tak popular...sape nak kejar kita..nak amik autografh pun orang tak nak.. kalau  dalamdunia blogger nie aq rase orang tak kisah pun kau popular ke ape ke...yang penting orang minat ape yang kita tulis...nak komen pun boleh...so kita boleh jadikan ia satu spirt 'spirit'...x kisah la nak kutuk ke..nak pujike...janji kita buat apa yang kita nak buat..jangan kita kacau orang sudah....


Hidup sebagai Blogger yang penuh tekanan?


Hidup seorang blogger tidak pernah lari dari tekanan, namun siapakah yang memberi tekanan ? mungkin masa, keadaan fizikal, kesihatan,  mungkin tekanan dari sini sehingga ada yang kehilangan idea dalam menulis post baru….
contohnya :
  • Tekanan dari keluarga?,ya kemungkinan tekanan dari keluarga yang asyik memerhatikan content blog kita bila kita tulis pelik sedikit mulalah dia nak komplen itu ini. Tapi stakat nie keluarga aq x ramai pun yang tahu aq ade blog nie..biasa la baru nak menceburkan diri..kena la slow2 sikit...
  • Tekanan dari kawan-kawan?,ya ada kawan-kawan akan membaca blog kita, ada jugak yang tak.. dan bila di dunia offline isi kandungan blog kita akan menjadi bahan ejekan mereka. Nak kate orang buat blog tah ape2 la..tak style la..tiru orang la..hmmm, sebenarnya aq x kisah pun korang nak kata ape pun..yang penting hajat aq tercapai..nak bace..bace...kalau tak nak sudah...
Kalau blogger camne plaq??
  • Tekanan dari seorang pendengki?memang gila tetapi tidak dinafikan dalam dunia blogger melayu memang wujud kaki pendengki bukan dalam dunia blogger sahaja dalam dunia perniagaan pun orang melayu memang kaki dengki.Tapi nak buat macam mane kan..kekadang 2 ade gaq yang support..ade gaq yang cakap belakang..tapi aq suka kalau ada yang nak follow buat blog skali..sambil2 tu boleh tukar2 pandangan pasal blog masing2..
Dapatkah kita hidup dalam keadaan seperti itu ? cuba korang jawab

Hidup Blogger yang sedang membangunkan blognya?


Ya,macam yang aq dah perkatakan tadi la pasal nak jadi blogger...dan harus diingat, membangunkan blog tidak semudah ..membangunkan bangunan bertingkat,membangunkan blog lebih susah dari membangunkan bangunan,kalau bangunan senang sahaja dibangunkan dua tiga tahun dia dah siap dah tetapi membangunkan blog walaupun wordpress dah dipasang,plug in dah dipasang,theme guna theme import, nak entri gamba pun senang...siap boleh wat macam2 tulisan kaler colour lagi...
Namun blog kita belum siap dari segi pembangunanya.sebab kita kena bangunkanya dari masa ke semasa dan makan masa.Kate orang update benda 2 baru dalam blog...tak kan post lame je dari dulu...


The point is....adakah korang yang baru nak merancang adanya blog? berani nak hadap sume masalah diatas? mampu untuk  hidup sebagai seorang blogger yang sedang membangunkan blognya ? sila jawab

Korang rase ape patut buat kalau hidup kita tak dijadualkan dengan takdir??

Sebenarnya dah lama aq terfikir pasal benda nie...korang tau x knape hidup kite telah di'jadual'kan oleh DIA..
pada pendapat aq la kalau tak ada jadual esti mesti porak peranda hidup...yela..makan minum tak terjaga...pakaian ape nak pakai..benda apa boleh buat..benda ape x boleh buat..cuba bayangkan apa yang perlu di buat oleh seorang suami terhadap keluarga yang dimilikinya..contohnya pasal jaga anak...

siang-hantar anak pergi sekolah, pergi kerja.
tengahari-amik anak kat sekolah, layan kejap...pastu pergi kerja balik..
petang-balik kerja...tengok kat umah anak tak ada. pergi main ngan kawan dia kat padang..pastu pergi jemput bawak balik umah..
malam-ajar anak wat kerja skolah..ngantuk. hantar anak tidur kat bilik....

Sekadar hiasan..


Cuba bayangkan pulak kalau benda 2 x de terjadual dalam hidup dia sebagai seorang suami...agak2 pe jadi kat anak die...mak die nak jaga...x kan nak harap mak je jaga..apa guna ada suamikan(kata2 isteri)
Perkara nie sebenarnya dah lama bermain kat fikiran aq tapi tak ada masa nak luahkan...kenapa lah DIA jadual kan kehidupan aq macam nie... kenapa aq perlu buat semua nie...hmmm..korang pikir plaq...



Korang terpikir tak kenapa ada takdir..ingat takdir bukanlah sesuatu perkara main2 ,sebenarnya kita tak seharusnya sombong dengan takdir yang telah ditetapkan dalam hidup kita..apa yang kita lalui dalam hidup ini semuanya takdir dari DIA..kita x boleh nak ubah apa2 yang dikehendaki oleh-NYA. Allah SWT telah menentukan jalan yang harus kita lalui dalam kehidupan kita ini. Kita hanya diberi kesempatan untuk menjalankannya, tapi aturan ada ditangan-Nya. Apapun yang terjadi dalam kehidupan kita memang sudah diputuskan oleh Allah akan seperti itu. Maka tak perlu disesali, tak perlu ditangisi dan tak perlu diratapi. Kerana bila itu terjadi maka hanya akan menambah beban dihati. Sesuatu hal yang buruk yang menimpa kita belum tentu itu buruk dihadapan Allah.
Sebaiknya kita berfikir kenapa perlu ada ini...buat itu..pergi sana..pergi sini...
ya.kita perlu pikir..

Dalam episod hidup, takdir datang menguji kita. Mengapa aku mendapat suami yang begini? Mengapa isteriku tidak sebegitu? Kenapa ketua ku orang semacam dia? Kenapa anak ku cacat? Mengapa isteri tersayang ku pergi dulu? Kenapa aku tidak kaya-kaya lagi walaupun telah berusaha. Bila masalah melanda kita merasakan kitalah yang paling menderita. Mengapa aku yang tertimpa nasib begini? Mulut berbicara mengaku Allah itu Tuhan kita tetapi mengapa kehendak-Nya kita tidak rela? Benarnya, masalah, ujian dan cabaran dalam hidup itu sangat berkaitan dengan iman.Katalah kita ditimpa penyakit atau kegagalan… itu mungkin pada hakikatnya baik pada suatu waktu nanti. Betapa ramai, mereka yang sakit, tetapi akhirnya mendapat pengajaran yang besar di sebalik kesakitannya...

.
Sebenarnya diri aq pun x se'perfect' mana pun kalu nak cerita pasal benda nie...contohnya kesakitan yang kita alami..cuba kita fikir betul2 apa sebenarnya isi tersirat kesakitan tersebut...yang kita tahu.."ya,mungkin ada hikmah disebaliknya"...pastu tak buat apa2...yang kita tahu...duduk, mengadu kat orang lain then...so on.
seharusnya kita beringat tentang apa yang kita terima, apa yang kita ada dan apa yang kita lalui dalam kehidupan seharian..

P/s: tanya la diri sendiri..

Tuesday, November 30, 2010

Sengih la kau_2

Cherita 4_Soalan





Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut :"Apa sebenarnya masalah awak, Abu?" 

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada ditempat yang sama juga!". 

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu,Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan
Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan. 

Pengetua: Apa 3 x 3? 
Abu: 9 
Pengetua: Apa 6 x 6? 
Abu: 36 


Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua,"Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?".Pengetua dan Abu bersetuju. 

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua? 
Abu: (berfikir) Kaki 

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya? 
Abu: Saku 


Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya
berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis
keputihan? 
Abu: Kelapa 

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit? 

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus menjawab. 


Abu: Gula-gula getah (Bubblegum) 

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki? 

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab. 


Abu: Bersalaman 

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay? 
Abu: Baik Cikgu 

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak. 

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni. 


Abu: Khemah 


Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu. 

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1. 


Abu: Cincin perkahwinan 


Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega. 

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya. 


Abu: Hidung 

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya. 
Abu: Anak panah 

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay? 
Abu: Okay 

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of heat and excitement? 
Abu: Firetruck 

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get it you have to use your hand. 
Abu: Fork 


Cikgu Murni: What is it that all main have one of. It's longer on some main than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married? 
Abu: Surname 

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping? 
Abu: Heart 


Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang
diberikan oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke
Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah". 


Poning ekau de buek nyo....kah3




P/s: Jika jawapan korang sume salah, korang adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning... ..hehehe

ONE MORE CLICKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...